‘Veel mis binnen KPS dat andere aanpak verdient’

“Iedereen vraagt zich af, wat de bond nu gaat doen voor Hellings en Gentle, maar het zou moeten zijn, wat zal de gemeenschap voor ze doen. Ze waren in feite niet bezig met belangen van de bond, maar ze waren daar voor de gemeenschap”, aldus de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Milando Atompai, gisteren in het televisieprogramma To the Point. Hij ging in op de misstanden binnen het korps en het ontslag van de leden Raoul Hellings en Sergio Gentle. Volgens hem zal de bond de twee leden nimmer in de steek laten. “We moeten niet vergeten, wat de bijdrage van deze twee voor het korps is geweest en we zullen het niet accepteren dat onze grondwettelijke bepaling, namelijk vrije meningsuiting, wordt vertrapt. Het is duidelijk dat we leven in een dictatuur”, aldus Atompai.

Hij ging verder in op zaken die binnen het korps gerealiseerd dienen te worden, maar niet van de grond komen. Volgens Atompai gaat het hierbij om het tekort aan manschappen, voertuigen, kleding en schoeisel. “We blijven klagen, maar er komt maar geen oplossing. Je wordt er zelf moe van”, aldus de voorzitter. Volgens hem heeft deze regering nog geen lichting weten voor te bereiden, maar was de huidige lichting reeds voorbereid onder de vorige regering. “De politie heeft al drie jaren geen nieuwe manschappen binnengehaald, maar er gaan steeds mensen uit het apparaat. Zie daar het tekort!‘’, stelde Atompai.

Volgens Atompai is er heel veel mis gegaan tijdens het proces om te komen tot ontslag. Hierdoor kan gesteld worden, dat het ontslag dus al niet te rechtvaardigen is. “De mannen hebben nooit de kans gekregen zich te verweren. Daar is men al in gebreke gebleven”, aldus Atompai. Atompai zegt dat er sprake is van rancune. Hij zei verder dat voor vandaag er een Algemene Leden Vergadering (ALV) is uitgeschreven, die zal bepalen, wat er moet gebeuren. “Ik sta niet boven de bond. Ik laat mij leiden. Na morgen zal de ALV bepalen, wat er moet gebeuren” aldus Atompai.

More
articles