OOK STUDENTEN ZIJN DE DUPE

De verhoging van de benzineprijs heeft voor vrijwel elke automobilist groot ongerief veroorzaakt. Het is een feit, dat wanneer benzineprijzen omhoog gaan, we heel snel de gevolgen daarvan kunnen merken, omdat gelijk de prijzen in de winkels ook omhoog gaan. De benzineprijzen zijn wederom verhoogd en ook jongeren lijden onder de gevolgen van deze stijging. In veel gevallen gaat men ervan uit, dat mensen die niet over een auto beschikken, geen kritiek moeten leveren. Maar deze verhogingen brengen, hoe je het ook draait of keert, auto of geen auto, zware gevolgen voor eenieder. Een simpel voorbeeld is dat ook onze studenten minder zullen kunnen besteden. Ten eerste wil de busexploitant nu meer geld, waardoor studenten minder overhouden om bijvoorbeeld kopieën van de leerstof te maken. Alle producten moeten getransporteerd worden en dat betekent dat jongeren meer zullen moeten neertellen voor alle diensten. Kortom, het pakket aan maatregelen dat volgens de regering een verbetering moet bewerkstelligen voor de ontwikkeling van ons land, werkt niet echt in het voordeel van de meest kwetsbaren. Alles wat getransporteerd wordt, zal in prijs omhoog gaan. Sommige mensen spreken van een aanpassing, maar voor velen betekent het dieper in de problemen geraken. Iedereen wordt zeker de dupe van deze fikse verhogingen, ook de jongeren. Deze verhogingen voor brandstof vormen dan het zoveelste obstakel om normaal onderwijs te volgen. Als een busrit nu al meer dan SRD 8 kost, dan betekent dat een enorme financiële belasting voor veel studenten die dagelijks gebruik moeten maken van de bus. Keerpunt is van mening, dat de regering rekening dient te houden met al deze aspecten. Zij zou een alternatief moeten bedenken om de jongeren een steuntje in de rug te bezorgen.

More
articles