TEGENWOORDIG IS HET HOSSELEN GEBLAZEN

Elke dag is het weer hosselen geblazen voor veel Surinamers. Corona en de economische crisis vormen aanhoudend zware dobbers voor velen bij de ontwikkeling van ons land. Velen hebben het nu veel zwaarder dan voorheen, anderen proberen door middel van twee baantjes in hun levensonderhoud te voorzien, omdat zij nauwelijks rond kunnen komen. Intussen wordt alles duurder en dat veroorzaakt heel veel stress. Keerpunt heeft recentelijk geconstateerd, dat ouders hun kinderen zelfs inzetten om aan voedsel of geld te komen. Aan kinderen die op straat naar voeding of geld vragen, wordt misschien medeleven getoond, in tegenstelling tot een ouder die zijn hand ophoudt. Het is wel erg te constateren, dat kinderen tegenwoordig zelfs hun ouders moeten helpen om aan de kost te komen. Echter is dit het gevolg van de extreme armoede die ontstaan is.

Keerpunt is van mening dat we het ouders soms niet kwalijk moeten nemen, omdat nu aan een baan komen zelfs moeilijk is. Niet alle ouders hebben een keus of uitweg. De gehele samenleving heeft haar maandelijkse uitgaven en de wisselkoersen zijn voor velen nog steeds een ramp, omdat niet eenieder het zich kan permitteren, de verhoogde goederen en diensten te betalen. Hoewel de regering elke keer weer zegt dat het volk geduld moet betrachten, is dat voor velen al enige tijd een onhaalbare opgave. Keerpunt weet ook dat de regering al langer dan een jaar aanzit en ook wat tijd nodig heeft om de economie van ons land weer stabiel te maken, maar dat betekent niet, dat van het volk verwacht moet worden, dat het crepeert en zal kunnen blijven incasseren. Keerpunt beseft heel goed, dat het niet makkelijk is, en bewondert de ploeteraars die dwars door deze vreselijke situatie, elke dag weer iets proberen iets te verdienen om niet helemaal te verkommeren. Als je niet inventief en productief bent in deze tijd, is de kans groot dat jij het helemaal niet redt.

More
articles