LOOPT DE STAAT BEWUST MILJOENEN MIS?

Per 1 oktober is de visumplicht voor bepaalde personen afgeschaft. Volgens berichten zal slechts door verkoop van de toeristenkaart op de luchthaven, de regering nog iets relevants verdienen. De regering hoopt met het afschaffen van de visumplicht voor personen die in Nederland wonen, maar in Suriname geboren zijn, de banden tussen de diaspora en Suriname te verstevigen. Theoretisch bekeken lijkt het wel een goed idee van de regering om op deze manier de toerismesector een boost te geven, maar het moet in de praktijk nog bewezen worden. Gelet op de slechte sociaaleconomische situatie die er Suriname heerst en het aantal covid-besmettingen, staan er zonder twijfel maar weinig mensen te popelen ons land te bezoeken, hetgeen betekent dat de staat miljoenen zal mislopen. Bij het aanschaffen van een visum was het voorheen gegarandeerd, dat Suriname redelijk verdiende. Op dit moment is het niet gegarandeerd, dat buitenlanders zullen investeren. Wat is de essentie van de regering geweest om de visumplicht af te schaffen? Want het is niet zo dat passagiers bezwaar hadden tegen het betalen van een visum. Per slot van rekening zijn het mensen die het zich juist wel kunnen permitteren. Keerpunt stelt vast, dat het afschaffen van de visumplicht, achteraf bekeken, niet zo een goed idee is. Waarom voert de regering een maatregel door waarvan ze zeker weet dat die nadelig zal uitpakken voor het land? Is de staat zich er wel van bewust, hoeveel inkomsten in vreemde valuta ze door het afschaffen van de visumplicht misloopt? Het is nu maar gewoon hopen, dat de gelden via een andere weg  alsnog binnen zullen komen.

More
articles