BESCHERMT BRUNSWIJK DE PRESIDENT?

Het is ons opgevallen, dat er per week meerdere protestacties worden gevoerd door verschillende groepen. Echter, de meesten brengen een bezoek aan vicepresident Ronnie Brunswijk, alwaar zij een petitie indienen of hun probleem aan Brunswijk voorhouden. De president zit bijkans een jaar aan, maar is nog niet op de voorgrond getreden. Het enige moment waarbij hij er zelf voor koos zaken persoonlijk aan te pakken, was tijdens het protest van de politie. Krijgt deze groep nu een voorkeursbehandeling? Dit terwijl de actievoerders tijdens de recent gehouden protesten, vragen naar de president. Of wordt hij door de VP beschermd?

Wel is het zo dat de president de persoon is die verantwoordelijk is voor al de genomen maatregelen, maar het de vicepresident is die als het ware naar voren treedt. Dit tot grote teleurstelling bij de gemeenschap, gezien de mensen willen weten waar zij aan toe zijn. Dit zou de president het best kunnen verklaren. De president had bij zijn inauguratie zoveel mogelijk transparantie beloofd, maar daarvan is nu heel weinig merkbaar. De samenleving raakt wel dagelijks geconfronteerd met de verschillende verhogingen.

Heeft de president wel door dat door zijn teruggetrokken gedrag er behoorlijk wanbegrip vanwege de gemeenschap tegen hem ontstaat? Vooral de mensen uit de zogeheten achterbuurten zijn boos op hem, gezien dit niet is wat aan hen beloofd is. Verder worden zij door de politie tijdens hun betogingen als criminelen behandeld.

More
articles