Preventieve maatregelen getroffen ter voorkoming escalaties 8 Decemberstrafproces

‘Leger staat klaar om te beschermen en ondersteunen’

De Krijgsraad zal aanstaande maandag 30 augustus, vonnis wijzen in de 8 december 1982 strafzaak. Het leger zal in de periode van 28 t/m 31 augustus, de Operatie Alertheid uitvoeren. De leiding van het Nationaal Leger sluit een demonstratie door aanhangers van de hoofdverdachte Desiré Bouterse niet uit na het vonnis van de Krijgsraad.

Defensieminister Krishna Mathoera zegt tegenover De West, dat er tot nu toe geen indicaties en aanwijzingen zijn dat er zich iets onheilspellends zal voordoen. ‘’Maar het leger zal altijd voorbereid zijn en staat klaar om te beschermen en te ondersteunen’’, aldus de minister. Naar verluidt, zullen zowel vandaag als morgen eenheden van de gewapende machten ingezet worden voor de operatie, die bedoeld is ter ondersteuning van het Korps Politie Suriname (KPS) om te voorkomen dat de orde, rust en veiligheid worden verstoord.

In opdracht van de bevelhebber van het Nationaal Leger, hebben de verschillende dienstonderdelen specifieke opdrachten gekregen. Veiligheidsdiensten zullen vanaf vandaag, zaterdag 28 augustus, preventieve maatregelen treffen ter voorkoming van mogelijke escalaties. De Landmacht, de Militaire Politie, de Luchtmacht en de Marine zijn ook ingezet voor patrouille in en rond Paramaribo.

More
articles