Suriname geeft Aruba ‘pakslaag’

Het Surinaams elftal onder leiding van Dean Gorré, wist afgelopen zaterdag ook zijn tweede wedstrijd te winnen met maar liefst 6-0. Het team bleek vanaf het begin de wedstrijd onder controle te hebben. Gorré zegt dat er nog wat schoonheidsfouten gemaakt worden, maar dat hij zeker niet ontevreden is over de wed- strijd. “We hebben genoeg tijd om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd en het team zal alleen beter worden”, aldus de bondscoach na de wedstrijd.

In de 20ste minuut wist Nigel Hasselbaink het eerste doelpunt te scoren, nadat hij zich wist weg te keren van de verdediging. In de 28ste minuut pikte Natio zijn tweede doelpunt mee. Even leek het erop alsof de bal via het hoofd van Ryan Donk in het net belande, echter was het een speler van Aruba die in zijn eigen doel scoorde. In de 36ste minuut scoorde Hasselbaik zijn tweede doelpunt na een fout in de verdediging, wat tevens ook de ruststand was. In de 54ste minuut maakte hasselbaink zijn hatrick compleet, nadat hij eerder een pinalty tegen de paal schoot. Ook Florian Jozefzoon pikte zijn eerste doelpunt mee, waarna invaller Roland Alberg het geheel afsloot met een prachtig af-standsschot.

Suriname staat in de pool op de tweede plek. Canada wist met maar liefst 11-0 te winnen van Cayman Island.