Prijzen producten kunnen nimmer teruggedraaid worden

Uit inventarisatie van de huidige regering is gebleken, dat de staat Suriname financieel en sociaal-maatschappelijk kapot is gemaakt door regering Bouterse II. Ook wordt er gemeld, dat onze munteenheid verder zal depreciëren. Tot op dit moment zijn er geen snelle oplossingen voor de huidige financiële problemen die er reeds waren voor de uitbraak van het coronavirus. Politiek bekeken zitten we op goede weg, maar hoe zit het met het wederopbouwplan, dat beloofd is aan het volk? Zoals zaken er nu uit zien, kan geconcludeerd worden, dat de prijzen vooral met de verhoging van de governmenttake, hooguit gestabiliseerd zullen geraken, echter niet teruggedraaid. Tot op dit moment zijn de prijzen van levensmiddelen onveranderd gebleven, maar de laatste dagen wel een stijgende trend vertonen. Hoe kunnen we praten over een bromki fu tamara, als die bloem aan het verwelken is? Het Surinaamse volk is momenteel aan het “verwelken”. Alles wordt duurder of maakt een zogenaamd veranderingsproces door, met uitzondering van het salaris van de doorsnee burgers. Wij als burgers leveren heel veel in en offeren ook een heleboel op, maar is het geen we inleveren toch niet genoeg. Het arme volk betaalt nu nog veel nadrukkelijker het gelag. Ons leven zal nimmer hetzelfde zijn, we gaan ons de komende jaren zwaar moeten aanpassen aan alles wat het nieuwe normaal en dat los gezien van de COVID-19 pandemie. De oorzaak van slecht leiderschap, is dat we nu moeten incasseren en zullen we de komende 5 jaar zeker geen mooie tijden hebben. Op basis van de wurgcontracten en de toornhoge schulden die zijn achtergelaten, kan president Santokhi ons zeker niet binnen een jaar uit de financiële dip halen. Wanneer gaat men eraan werken, om ons zuur verdiende geld, dat weggedragen is door de boeven regering Bouterse, terug te halen?

More
articles