IN ONGENADE GEVALLEN

Dat Abdoel niet terugkomt in het parlement is een feit. De meneer van “geen devaluatie op komst”, heeft niet eens genoeg stemmen om een halve zetel in de wacht te slepen. Abdoel is zwaar afgewezen door het volk. Misschien kan hij nog terecht in zijn oude beroep, hij was docent economie. In ieder geval heeft hij het als econoom niet goed gedaan voor de NDP. Hij is de initiatiefnemer geweest van de Wet valuta- en transactieverkeer, die ons behalve een hoge koers, niets goeds gebracht heeft. Abdoel is de persoon geweest die tijdens de verkiezingen van 2015, bij hoog en bij laag volhield, dat er geen devaluatie zou komen. En wat kwam er na de verkiezingen? Een keiharde devaluatie. Dat hij daarna nog het lef heeft te praten over het feit dat zaken niet zo erg zijn als hoe ze worden overgebracht en dat het gaat om een wereldwijde crisis, is waarschijnlijk een van de voornaamste redenen geweest waarom hij zo massaal is afgewezen door het volk. Een ander punt is dat hij als voormalig docent economie, had moeten weten dat de koers niet wordt bepaald door een wet aan te nemen, maar door vraag en aanbod. Dat wil zeggen dat Abdoel beter niet voor de klas kan gaan staan, anders zouden we ons zorgen moeten maken over de volgende generatie. Dat deze zogenaamde econoom ook nog Hoefdraad in bescherming tracht te nemen, was voor velen de bekende druppel. Volgens Abdoel had de procureur-generaal niet genoeg gronden om een onderzoek naar Hoefdraad te gelasten. Abdoel behoort tot de groep die wil dat de minister van Financiën buiten schot blijft. Jammer voor Abdoel denken velen in de gemeenschap daar heel anders over. Zij hadden graag een onderzoek gezien. Nu er straks een andere wind waait door het parlement, kan dat onderzoek er alsnog komen.

More
articles