EEN AUTO EN HUIS VOORLOPIG NIET HAALBAAR

Voor Surinamers met een modaal inkomen is het kopen van een auto of het bouwen van een huis, niet langer haalbaar. In de afgelopen vijf jaar zijn deze burgers in een positie beland, waarbij door de alsmaar stijgende koers, die het gevolg is van depreciatie van de SRD de grootste oorzaak is. Een redelijke auto kost momenteel bij een autohandelaar rond de 8000 US-dollar. Voor iemand met een modaal salaris zal het zeker 150 maanden duren alvorens die is afgelost. Een voertuig dat binnen drie tot vier jaar afgeschreven dient te worden. Dat wil zeggen, dat burgers misschien nog wel jaren zullen moeten aflossen voor een vervoersmiddel dat niet eens meer rijbaar is. Jongeren zitten dan voor de helft van hun carrière opgezadeld met een aflossing van een voertuig, terwijl alle andere kosten door blijven lopen. Dit is nog niet eens het ergste. Percelen die nu worden verkocht voor een gemiddelde prijs van 20.000 euro spannen de kroon. Jongeren zullen sterven en het dan nog niet afgelost hebben. Het plannen van een gezin zal tot het verleden behoren, gezien een aflossing en een baby erbij niet meer samen gaan. Dit is slechts een korte schets van het heden. Dit alles zal alleen maar erger worden, als deze regering nog een zittingstermijn krijgt. Hoefdraad heeft de toekomst van haast alle Surinamers verpest. Jongeren die reeds waren gestart met de bouw, zullen die naar alle waarschijnlijkheid nog net kunnen afmaken. Het probleem zit nu bij de generatie, die vanaf de basis zal moeten starten en die ook nog geen steun in de rug hebben meegekregen van de ouders en of verzorgers. Krijgen we toestanden zoals op Cuba, waarbij er letterlijk museumstukken rondrijden. Of dat auto’s bij de monteur blijven staan, omdat onderdelen onbetaalbaar zijn geworden? Ook openbaar vervoer blijkt intussen niet gegarandeerd te zijn. Het is duidelijk dat nog vijf jaren onder deze regering ons tot een totale  junkstaat zullen maken.

More
articles