Nu nog alleen die wet rij-en voertuigenbelasting!

Nu de valutawet van 21 maart van Amzaadje is opgeschort door de rechter, blijft nog de wet rij-en voertuigenbelasting voor opschorting over. In de afgelopen jaren zijn door deze regering veel gelegenheidswetten aangenomen die absoluut niet door de beugel kunnen. Zo zijn er tal van wetten gemaakt die ervoor moeten zorgdragen dat de financiële sector kapot wordt gemaakt. Er zouden zelf wetten zijn gemaakt, die tot gevolg hadden dat bedrijven naar de verdoemenis werden geholpen. Kijk maar naar de wet valutaverkeer, die de kleine man niet meer de gelegenheid geeft om zijn spullen te laten halen. Deze wet zou zelf zover gaan, dat het de import “luxe” goederen zou verbieden. Dat wil zeggen, dat met de opschorting van deze wet is voorkomen, dat Suriname een tweede Cuba wordt. Dit was reeds te merken in winkels, die elektrische apparatuur verkopen. De prijzen van spullen werden reeds verdubbeld. Ook het gewijzigde obligoplafond, moet teruggebracht worden en de financiële minister moet achter slot en grendel geplaatst worden. Het is onvoorstelbaar, dat een minister in vijf jaar meer dan honderd leningen sluit. Niemand heeft een plan hoe de terugbetaling zal geschieden ook de minister niet. Mede door de wijziging van dit obligoplafond zit Suriname nu in een enorme crisis. De regering had sedertdien al afgezet moeten worden. We hebben haar maar haar gang laten gaan. Dit waarmede we nu geconfronteerd worden moet in ieder geval een les voor de Surinaamse samenleving zijn, dat geen enkele partij in het land ooit nog zoveel geconcentreerde macht meer mag krijgen. Wetenschappers hadden dit voorspeld. Als je iemand, of een groep te veel macht geeft, gaan ze zich superieur en arrogant opstellen en vervallen binnen de kortste keren tot dictators. In de afgelopen jaren zijn Bouterse en zijn kornuitjes vervallen tot iets dat niet goed te noemen is, iets dat zeker leidt tot moreel verval en waar bovenal groot gebrek aan normen en waarden bestaat.

More
articles