POLITIEAGENTEN ZIJN DE NIEUWE GODEN

In de afgelopen week is de gemeenschap enkele malen opgeschrikt door het buitensporige optreden van politie agenten. In haast alle gevallen werd er geweld toegepast tegenover weerloze burgers. Bij een recent geval liepen zaken dusdanig uit de hand, dat een burger uit zijn voertuig werd gesleurd en enkele malen vuistslagen in het gezicht moest incasseren. Is dit de manier van handelen die agenten wordt bijgebracht tijdens de opleiding? Of voelen agenten zich de nieuwe goden? Dat zelf het korpshoofd het maffia gedrag van zijn ondergeschikten moet afkeuren. Zijn deze gasten de regels van het politiehandvest vergeten en nog meer de allerbelangrijkste regel, die aangeeft dat het toepassen van geweld, het uiterste middel is?

Het ergste van dit alles, is dat collegae elkaar complimenteren over het toepassen van geweld. Dus niemand die elkaar op de fouten wijst? Het voorheen op handen gedragen korps is in de afgelopen jaren vervallen tot een maffiabende, waarin ook drugsgerelateerde agenten hun maandelijkse beloning ontvangen. Heeft de gemeenschap zich ooit afgevraagd, waarom grote drugsvangsten in een doofpot belanden? Hoe het komt dat bepaalde criminelen beschikken over politiemateriaal? We zijn zeker die grote roofoverval van Geyersvlijt niet vergeten en waarbij meneer M. als hoofdverdachte werd aangemerkt. Deze gasten hebben contacten binnen het korps en dat is publiekgeheim.

Recent werd wederom een bekende maffioso in opspraak gebracht omdat hij opdrachten gegeven vanwege het O.M zou hebben genegeerd en bezoek bracht aan een collega’ betrokken bij een drugsvangst. Deze gast komt steeds weer in opspraak en niemand die bereid is er wat aan te doen. Aan de goden binnen het korps kan niemand komen, ook de minister van Justitie en Politie niet.

More
articles