Bushouders zijn teleurgesteld in PLO ‘De voorzitter doet niets voor ons’

De actievoerders van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) hebben vanmorgen wederom een noodkreet laten horen. De actie werd ondersteund door bushouders aangesloten bij de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov). Naar hun mening doet de voorzitter van de PLO Johan Mahadewsing niets voor de doelgroep en zijn ze teleurgesteld in hem. “De voorzitter maakt ook geen contact met ons, ik heb laatst contact met hem gemaakt en hij zei uitdrukkelijk; ik bel niemand”, aldus een boze bushouder. Hij vertelt, dat zij al bijkans vier weken thuis zitten zonder werk en geen eten op tafel kunnen brengen voor hun gezinnen.

“Als wij tot en met maandag niets horen, dan mag de PLO plaats maken voor een ander bestuur”, stelt de voorzitter van Vosov Bholai Faizel.

De bushouders hebben de achterstallige negen maanden brandstofcompensatie nog steeds niet gekregen. Enkele maanden terug is er aan hen medegedeeld, dat zij een deel gestort zouden krijgen, dat is volgens hen helaas nog niet geschied. Ook Bholai haalde aan, dat er een calculatie met de aangepaste tarieven is ingediend. Deze is volgens de voorzitter afgewezen door het ministerie. Bholai “Wij willen een tariefaanpassing en geen verhoging. Enkele jaren terug reden we op een wisselkoers van SRD 2.80, vandaag de dag is de koers gestegen tot SRD 15.” Deze drie zaken zijn de uitgangspunten van de bushouders. “Wij willen niets horen, we willen geld zien”, aldus Bholai.

Volgens de PLO- voorzitter is er tot op heden, ten aanzien van de brandstofcompensaties, niets overgemaakt op de rekening van de PLO, zodat zij de bushouders kunnen uitbetalen. De regering heeft ons straal voor de gek gehouden. “Als de lock down voorbij is en het geld wordt niet overgemaakt, zullen wij met hardere maatregelen komen. Laten we hopen dat het niet escaleert en dat we volgende week tevreden de werkzaamheden kunnen hervatten”, aldus Mahadewsing. De tweede tariefaanpassing is volgens hem al ingediend en hij hoopt dat zij voordat de lock down wordt opgeheven, worden ontvangen door het ministerie.

Ook verwachten de bushouders, indien mogelijk, een dagelijkse vergoeding van overheidswege voor de niet-gereden dagen. Er is een voorstel van SRD 350, – per dag, waarvan de buseigenaar SRD 250, – en de chauffeur SRD 100 krijgt. Dit moet door het ministerie worden uitbetaald. Wanneer de uitbetaling geschiedt, is nog niet duidelijk.

-door Adiën Samuel-

 

More
articles