REIZIGERS DE DUPE

Momenteel zijn er door de verschillende lock downs gestrande passagiers over de gehele wereld. Zo zijn er momenteel ook Surinamers die niet terug naar huis kunnen. De KLM is de afgelopen week gestart met de repartriatie vluchten, om haar gestrande passagiers, op te halen. Dit gebeurde, nadat de Surinaamse regering in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart het luchtruim boven Suriname voor een periode 30 dagen op slot deed. Volgens de regering zou het vliegveld te Zanderij alleen nog open gaan voor urgente en me-disch gerelateerde vluchten en voor het vrachtvervoer. Voor Surinamers die sinds vorige week in het buitenland vertoeven, is het daarom vanaf afgelopen vrijdag onmogelijk om terug te keren naar hun vaderland. Dit heeft voor enorme irritatie gezorgd bij de reizigers. Volgens gedupeerde passagiers wordt er heel slecht gecommuniceerd en de aanpak van de Surinaamse autoriteiten stelt daarbij ook weinig voor. Deze passagiers proberen sinds afgelopen maandag, 16 maart, informatie inwinnen over hun terugreis, maar tot op heden wordt er steeds verwezen naar een vliegschema van de SLM, dat nog bekend zal worden gemaakt. Het gevolg hiervan is dat deze mensen extra kosten zullen moeten maken, omdat zij langer moeten verblijven in het buitenland. De frustaties bij verschillende mensen die nog niet terug naar huis kunnen, worden gedeeld op sociale media in filmpjes en de emoties spreken voor zich. De mensen zijn wanhopig, machteloos en gefrusteerd omdat zij moeten wachten op een overheid die besloten heeft deze lock down maatregel zo rigoureus door te voeren. De regering heeft tot nu toe geen duidelijke toezeggingen gedaan aan de gestrande passagiers, omdat Suriname niet beschikt over voldoende quarantainemogelijkheden indien er een uitbraak mocht plaatsvinden, daarom wil zij het risico niet nemen deze mensen snel terug te halen. De reizigers willen slechts één ding en dat is terug naar huis en dan in thuisquarantaine, zodat zij tenminste weer bij hun gezin kunnen zijn. Keerpunt begrijpt waarom de regering ook op deze manier werkt en kan op dit moment daarom geen kritiek leveren, omdat we in veel opzichten machteloos staan tegenover dit dreigende gevaar. Het enige wat wij wél kunnen doen is grenzen sluiten en mensen thuis houden, zodat we verspreiding kunnen tegengaan. Maar we moeten niet vergeten, dat onze mensen ook terug willen naar huis.

More
articles