November 25, 2019


VERKEERSCHAOS


November 25, 2019

In de vroege ochtend staan er op verschillende kruisingen van belangrijke wegen, verkeersagenten die moeite doen om het verkeer zo goed als mogelijk te regelen. Door de enorme drukte in de ochtendspits, loopt het verkeer vaak vast, vandaar dat er verkeersagenten zijn ingezet. Een echte oplossing is het niet voor de lange files in onze binnenstad. Integendeel zorgen de agenten op sommige plaatsen voor nog langere files. Op sociale media is er een discussie losgebarsten over de verkeersagenten en hun rol in het verkeer. Verkeersdeelnemers vinden goed werkende verkeerlichten beter, die zorgen volgens hen voor een snellere doorstroom van het verkeer. Op bepaalde hoeken waar verkeersagenten dienen te zijn, zijn deze juist niet te vinden. Op de hoek van de Munder, de Kwattaweg, de Flustraat en de Kwassiestraat, is er elke dag een verkeersopstopping. Lijnbussen die de Kwassiestraat als ontsnappingsroute nemen en de bestuurders die vanuit Munder en de Flustraat op de Kwattaweg proberen te komen, hebben allemaal last van de chaotische situatie die daar ontstaat. Het politiebureau van Munder is niet ver van de kruising, maar de politie is nergens te bespeuren. De politie zou daar elke ochtend het verkeer moeten regelen om te voorkomen dat er een chaotische situatie ontstaat. De bovengenoemde wegen staan ook bekend om de vele verkeersongevallen in de ochtend. Het komt ook vaak voor dat automobilisten elkaar over en weer uitschelden. Deze situatie is niet onbekend voor de politie van Munder. Wat de precieze reden is dat de politie daar niet optreedt, is niet bekend. De politie van Munder had een tijd lang geen voertuigen. Vond er in de buurt een aanrijding plaats, dan liepen de agenten naar de locatie van het verkeersongeluk. Met de donatie van de politievoertuigen beschikt de politie van Munder nu wel over voertuigen. Het zou voor hen nu gemakkelijk moeten zijn om in de ochtend het verkeer te regelen. De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is al geruime tijd bezig met een nieuw actieplan om de files te verhelpen. Wanneer het ministerie zover is, is nog niet duidelijk.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249