Klopjacht geopend op Braziliaanse bende

Date

De beveiliging van ondernemer Ronnie Brunswijk, heeft een klopjacht geopend op de Braziliaanse bende. Het is nog niet duidelijk als er een samenwerking is met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname (KPS). Al geruime tijd is deze bende actief in het binnenland. Een Braziliaans koppel is gisteren aangehouden door de beveiliging van Brunswijk en is overgedragen aan de justitiële autoriteiten. Het vermoeden bestaat dat het koppel hand- en spandiensten heeft verleend aan de Braziliaanse bende. Volgens getuigen is de bende mild omgegaan met het echtpaar. De bende had een machinegeweer afgepakt van een van de beveiligers en aan de man gegeven om vast te houden. Ook spraken de man en de rovers normaal met elkaar. Afgelopen zaterdag heeft de bende twee slachtoffers gemaakt in het binnenland te Mama Ndjuka. Het tragisch ongeval vond plaats in een bar die bekend staat als Gaanda op de concessie van Abop-voorzitter en ondernemer Ronnie Brunswijk. Voetballiefhebbers hadden zich verzameld om naar een wedstrijd te kijken, toen zij op een gegeven moment werden overvallen door de zwaarbewapende bende. Een van de goudwerkers van Brunswijk verzette zich, waarop een schermutseling ontstond en geschoten werd. De goudwerker werd dodelijk geraakt. De overige aanwezigen werden gegijzeld en in een truck vervoerd naar een afgelegen plek. De beveiliging van Brunswijk verleende assistentie en slaagde erin om de gegijzelden in vrijheid te krijgen. Echter verloor hierbij een van de beveiligers het leven. De bende heeft de bezoekers van de bar beroofd van hun bezittingen. President Desiró Bouterse heeft gisteren op de volksreceptie, zijn medeleven betuigd en gezegd dat deze zaak de aandacht heeft van de autoriteiten.

De beveiliging van ondernemer Ronnie Brunswijk, heeft een klopjacht geopend op de Braziliaanse bende. Het is nog niet duidelijk als er een samenwerking is met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname (KPS). Al geruime tijd is deze bende actief in het binnenland. Een Braziliaans koppel is gisteren aangehouden door de beveiliging van Brunswijk en is overgedragen aan de justitiële autoriteiten.
Het vermoeden bestaat dat het koppel hand- en spandiensten heeft verleend aan de Braziliaanse bende. Volgens getuigen is de bende mild omgegaan met het echtpaar. De bende had een machinegeweer afgepakt van een van de beveiligers en aan de man gegeven om vast te houden. Ook spraken de man en de rovers normaal met elkaar. Afgelopen zaterdag heeft de bende twee slachtoffers gemaakt in het binnenland te Mama Ndjuka. Het tragisch ongeval vond plaats in een bar die bekend staat als Gaanda op de concessie van Abop-voorzitter en ondernemer Ronnie Brunswijk.
Voetballiefhebbers hadden zich verzameld om naar een wedstrijd te kijken, toen zij op een gegeven moment werden overvallen door de zwaarbewapende bende.
Een van de goudwerkers van Brunswijk verzette zich, waarop een schermutseling ontstond en geschoten werd. De goudwerker werd dodelijk geraakt. De overige aanwezigen werden gegijzeld en in een truck vervoerd naar een afgelegen plek. De beveiliging van Brunswijk verleende assistentie en slaagde erin om de gegijzelden in vrijheid te krijgen. Echter verloor hierbij een van de beveiligers het leven. De bende heeft de bezoekers van de bar beroofd van hun bezittingen. President Desiró Bouterse heeft gisteren op de volksreceptie, zijn medeleven betuigd en gezegd dat deze zaak de aandacht heeft van de autoriteiten.

More
articles