UIT DE KOERS GERAAKTE PANTSERWAGEN

Date

Afgelopen zondag heeft een ieder het filmpje mogen aanschouwen van de pantserwagen van het Nationaal Leger, die met een hoge snelheid van de Wijdenboschbrug af denderde. Een zeer gevaarlijke toestand waarbij er zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voordeden. Het Nationaal Leger gaf vervolgens in een persbericht te kennen, het incident te betreuren.

Afgelopen zondag heeft een ieder het filmpje mogen aanschouwen van de pantserwagen van het Nationaal Leger, die met een hoge snelheid van de Wijdenboschbrug af denderde. Een zeer gevaarlijke toestand waarbij er zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voordeden. Het Nationaal Leger gaf vervolgens in een persbericht te kennen, het incident te betreuren. De media kregen een heel interview toegestuurd via het Nationaal Informatie Instituut, NII, van ene Majoor Faried Ilahibaks, die beweerde dat snel en kordaat optreden van de ervaren chauffeur, een incident met rampzalige gevolgen, de samenleving bespaard is gebleven.
Volgens het persbericht, hadden de remmen van het voertuig het begeven, maar kwam het “gelukkig” tot stilstand tegen een pand en een trafohuisje van de EBS. Majoor Ilahibaks vertelde voorts, dat het leger het gebeurde niet had kunnen voorzien, maar dat achteraf een catastrofe Suriname bespaard was gebleven, omdat in het magazijn middelen zouden zijn opgeslagen, die een grote ramp hadden kunnen veroorzaken. Keerpunt is van mening, dat deze uitspraken van de majoor niet relevant zijn, want hoe is het mogelijk dat je een voertuig op de openbare weg toelaat zonder er zeker van te zijn, dat de basismechanismen voldoen aan de vereiste verkeersveiligheidsregels? Remmen van een voertuig begeven zich meestal niet ineens. Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het keuren van legervoertuigen, die vaak genoeg alleen voor de onafhankelijkheidsviering uit de garage worden gehaald? Velen weten inmiddels, dat onze legervoertuigen al geruime tijd ‘museumstukken’ zijn, die jaarlijks naar buiten komen voor de onafhankelijkheidsdag. Daarnaast vraagt Keerpunt zich af, of het Nationaal Leger nog wel beschikt over de nodige kennis en financiële middelen om deze ‘voertuigen’ goed te onderhouden. Het is overigens geen geheim, dat het Nationaal Leger niet over voldoende financiën beschikt om het leger naar wens te laten functioneren. Zelfs militairen hebben al geruime tijd te kampen met verouderde uniformen en schoeisel. Als het aankomt op de legervoertuigen, is Keerpunt dus niet overtuigd, dat die momenteel in de beste staat verkeren.

More
articles