STELEN GEEN SCHANDE EN WORDT BELOOND

Date

In de afgelopen bijna tien jaar, hebben we veel meegemaakt en hebben we tot onze grote teleurstelling moeten constateren, dat normen en waarden in dit land steeds verder de afgrond werden ingeduwd. De vele corruptieschandalen waarover melding werd gemaakt, verdwenen of in de doofpot of het strafrechtelijk onderzoek werd doelbewust gesaboteerd om te voorkomen dat de schuldigen zouden worden vervolgd en indien schuldig bevonden, veroordeeld.

In de afgelopen bijna tien jaar, hebben we veel meegemaakt en hebben we tot onze grote teleurstelling moeten constateren, dat normen en waarden in dit land steeds verder de afgrond werden ingeduwd. De vele corruptieschandalen waarover melding werd gemaakt, verdwenen of in de doofpot of het strafrechtelijk onderzoek werd doelbewust gesaboteerd om te voorkomen dat de schuldigen zouden worden vervolgd en indien schuldig bevonden, veroordeeld. En als er uiteindelijk een rechtelijk oordeel kwam, dan was dat zo teleurstellend door de voorwaardelijke straffen en vrijspraak, dat je rechtsgevoel alles behalve bevredigd werd. Exponenten uit deze paarse regering hebben naar onze mening, naar hartenlust met staatsmiddelen gestoeid en miljoenen verduisterd. ‘’Verdampen’’, zo noemde de media dit. 300 miljoen SRD op openbare werken kon geen verantwoording voor worden afgelegd en de desbetreffende minister ging de laan uit, maar werd kort daarop benoemd tot adviseur tegen een minstens even hoog salaris. Bij de EBS werd er ronduit gestolen en ook daar gingen de schuldigen uiteindelijk niet voor de bijl. Stelen is troef en wordt beloond, want de een heeft meer boter op zijn hoofd dan de ander, dus veeg alle malversaties en pure diefstal maar lekker onder de vloermat en zand erover, zou de president zeggen nadat er op grote schaal was gesjoemeld bij de distributie van voedselpakketten. Maar ook bij de Naschoolse Opvang in het eerste kabinet Bouterse, werd er voor meer dan 100 miljoen SRD gestolen en ook daar volgde geen onderzoek naar, omdat exponenten van paars er dik dikki in betrokken waren. Stelen bij de TAS en de SBBS werd ook gemeld, maar ook daar verzandde de boel. Bij het Carifesta feest werd maar liefst voor 17 miljoen SRD gejat en het Openbaar Ministerie kon maar niet over de juiste documenten vanuit Financiën beschikken om de corruptelingen te vervolgen. En zo werd er ook een Anticorruptiewet in De Nationale Assemblee aangenomen, maar die kwam nooit echt in werking. Je gaat je als paarse gabber toch niet in de eigen vingers snijden. Dus is de wet wel aangenomen, maar kan nog steeds niet werken. En dan moeten we het ook nog hebben over het gesjoemel en de geconstateerde fraude bij de Surinaamse Postspaarbank, SPSB, waar het onderzoek nog maanden na de ontdekking van de malversaties gaande is en maar niet kan worden afgerond.
Waar blijft het onderzoeksrapport en heeft de procureur-generaal wel wat aan het onderzoek om een goed onderzoek te doen plegen? Wij van Keerpunt, weten het niet, maar vinden het wel meer dan vreemd, dat we niets meer horen. En dan zijn er plotsklaps mensen binnen de bank die vinden dat de hoofdverantwoordelijke bij de bank gedurende de periode dat er daar zo zou zijn gefraudeerd, weer doodleuk terug moet komen en wederom plaats kan nemen als CEO van deze financiële instelling. Als dit daadwerkelijk doorgedrukt wordt, dan is het zoveelste bewijs geleverd dat stelen in dit land beloond wordt en dat bepaalde mensen onder en boven de wet kunnen exiteren en anderen voor de kleinste vergrijpen, onmiddellijk achter de tralies verdwijnen.

More
articles