KINDEREN ALS GARNALEN VERVOEREN

Date

De scholen zijn weer begonnen: kinderen moeten naar school gebracht worden en weer opgehaald. Heel wat mensen die een auto of een bus hebben, kiezen ervoor om schoolkinderen tegen betaling naar school te brengen en weer op te halen. Tot onze verbazing zien we dat er een heleboel personenauto’s en schoolbussen zijn waarin de kinderen als garnalen opeengepakt zitten. Meerdere kinderen zitten tegen elkaar geperst op een bank, terwijl andere ook nog op elkaars schoot zitten. Dit is onverantwoordelijk, op deze manier wordt de veiligheid van de kinderen in gevaar gebracht.

De scholen zijn weer begonnen: kinderen moeten naar school gebracht worden en weer opgehaald. Heel wat mensen die een auto of een bus hebben, kiezen ervoor om schoolkinderen tegen betaling naar school te brengen en weer op te halen. Tot onze verbazing zien we dat er een heleboel personenauto’s en schoolbussen zijn waarin de kinderen als garnalen opeengepakt zitten. Meerdere kinderen zitten tegen elkaar geperst op een bank, terwijl andere ook nog op elkaars schoot zitten. Dit is onverantwoordelijk, op deze manier wordt de veiligheid van de kinderen in gevaar gebracht. Ouders betalen elke maand voor hun kinderen en die moeten vrij kunnen zitten in de schoolbus of auto. Stel dat zo een voertuig betrokken raakt bij een aanrijding, dan is de kans groot dat veel kinderen verongelukken, terwijl dat niet hoeft. Men houdt zich niet aan de veiligheidsvoorschriften. Zijn de bestuurders soms vergeten dat zij mensenkinderen vervoeren en een verantwoordelijkheid hebben om die kinderen veilig af te zetten en af te halen? Schoolvervoer is een money making business geworden en een ieder die een auto of bus heeft, kan op een dag opstaan en besluiten om schoolkinderen te vervoeren. De vraag is wie deze mensen controleert en aan welke voorwaarden ze moeten voldoen om schoolkinderen te vervoeren. Wie controleert de geschiedenis van deze chauffeurs? En hoeveel kinderen mogen er eigenlijk in een auto vervoerd worden? Zijn onze kinderen wel veilig? Zullen deze bestuurders geen misbruik maken van onze onschuldige kinderen? Denken deze bestuurders wel aan de veiligheid van de kinderen die zij vervoeren? Moet het ministerie van Onderwijs niet erop toezien dat deze personen geregistreerd en gecontroleerd worden? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Er lopen heel wat kwaadwilligen rond die onze kinderen kwaad kunnen doen. Wij voorzien grote problemen als deze kwestie ongecontroleerd verder gaat. Het is weliswaar de verantwoordelijkheid van de ouders, maar soms hebben zij geen keus. Mensen verhuizen, terwijl de kinderen op de oude school blijven. Daarnaast kunnen niet alle kinderen op scholen in hun woonomgeving worden ingeschreven. Als de regering geen plannen heeft om de regulering en controle te doen, moet zij het schoolvervoer maar volledig op zich nemen. Zo zijn we ervan verzekerd dat betrouwbare mensen onze kinderen vervoeren.

More
articles