October 26, 2019


STUDENTEN WEER DE DUPE


October 26, 2019

Studenten zijn weer de dupe van problemen binnen het onderwijs. Een deel van de studenten van de studierichting Elektro op het Natuurtechnisch Instituut, Natin, kan geen theorielessen volgen, omdat er een tekort is aan lokalen. De studenten hebben wel normaal hun roosten en schoolboeken ontvangen, maar nog geen les gevolgd sinds de school is begonnen op 14 oktober. De studenten kregen te horen dat zij moesten wachten, omdat er momenteel geen lokalen zijn. Het is intussen al drie weken dat de school is begonnen. De studierichting heeft van de universiteit acht lokalen ter beschikking gehad, maar heeft er nog zes nodig. Het gaat om tweedeklassers van de studierichting Elektro. Het probleem met lokalen is volgens de studenten al rond het tweede en derde kwartaal van het vorig schooljaar begonnen, maar tot nu toe is er geen oplossing. Het is onvoorstelbaar dat studenten zolang moeten wachten om les te volgen. Drie weken zijn voorbij en ze hebben letterlijk niets gedaan. Straks komen de repetitierondes en kunnen ze niet deelnemen, omdat zij geen les hebben kunnen volgen. Het ergste is dat de studenten hierdoor steeds meer achter raken. Straks moeten zij hun vrije tijd opofferen om vakken te volgen. Vreemd dat wanneer het gaat om het betalen van schoolgeld, er geen grappen worden gemaakt. Studenten worden niet ingeschreven, daar wordt strak de hand aan gehouden, door de vingers kijken is er niet bij. Nu zij betaald hebben, kunnen zij niet krijgen waar zij voor betaald hebben. Wij hopen dat het ministerie van Onderwijs heel snel een oplossing vindt voor de studenten. Zo kunnen zij niet verder gaan en wordt het al gauw een verloren schooljaar, buiten de schuld om van de studenten. Dit keer zijn niet de leerkrachten het probleem van het ministerie, maar het ministerie zelf. We hopen dat het ministerie met dezelfde voortvarendheid waarmee het de acties van leerkrachten heeft beslecht, ook het probleem van de Natin-studenten oplost.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249