Piper Navajo vliegtuig uitgebrand teruggevonden in Guatemala

Het Piper PA31 Navajo (type Colemill Panther Conver-sion) vliegtuig, dat kort geleden vanuit Zuid-Afrika in ons land onder de registratietekens ZS-NXU was gearriveerd en op zaterdag 12 oktober vanuit Zorg en Hoop was vertrokken zonder het vereiste vliegplan van de luchtvaartdienst, is uitgebrand teruggevonden in het Nationaal Park Laguna del Tigre in San Andres Peten van de staat Gua-temala. Van de piloten die op 12 oktober met het toestel van Zorg en Hoop vertrokken, ontbreekt volgens de autoriteiten in het Midden-Amerikaanse land, elk spoor. Het toestel vertrok op de bewuste dag zonder vliegplan, terwijl dat bij elke vlucht vereist is. Het hoofd van de luchtvaartdienst, de heer Baarn, maakte na het vertrek van de Piper PA 31 Navajo in allerijl een vluchtplan voor de Piper Navajo met bestemming Curaçao. De luchtvaartautoriteiten op het eiland meldden kort daarop, dat de Piper daar nimmer was aangekomen.
Hieruit kon worden opgemaakt, dat Baarn zeer vermoedelijk intensief had meegewerkt aan het illegale vertrek van de Piper Navajo van Zorg en Hoop. Baarn werd hierna buiten functie gesteld en zijn functie als president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is door zijn handeling bij het maken van een vals vluchtplan, ook op losse schroeven komen te staan. Inmiddels is komen vast te staan dat het toestel na vertrek uit Surina-me, een tussenlanding moet hebben gemaakt om in ieder geval de registratietekens op de vleugels en romp te veranderen in NG 1137 en meer bagage in te laden.
Met stelligheid kan volgens onze zeer welingelichte bron thans gesteld worden, dat het toestel is misbruikt om een grote partij drugs, vermoedelijk cocaïne, te vervoeren richting Guatemala. Onze bron stelde verder dat wederom is bewezen, dat de grensoverschrijdende misdaad over zeer goede contacten beschikt die op de juiste momenten hand- en spandiensten aan hem verlenen. De Piper PA 31 Navajo (Colemil; Panther Conversion) betreft een speciale versie met een veel grotere actieradius dan de gewone Piper Navajo en is vermoedelijk daarom gekocht en aangeleverd voor het uitvoeren van een speciale vliegopdracht.

More
articles