September 28, 2019


ZOVEELSTE STOMMITEIT?


September 28, 2019

Gaat Hoefdraad, de mini-ster van Bouterse op Financiën en wereldkampioen in het lenen van geld lokaal en in het buitenland, nog voor de algemene, vrije en geheime verkiezingen van mei 2020, ertoe over, de gewijzigde Wet Rij- en Voertuigenbelasting door De Nationale Assemblee te jagen en op de gemeenschap los te laten? In een radio-interview had Hoefdraad het er wel over, dat hij zijn geliefde Wet Rij- en Voertuigenbelasting, sowieso wenst door te drukken. Hiermede zal hij de automobilist in dit land, nog verder in financiële problemen brengen. Hoefdraad weet dat de verreweg de meeste bezitters van rij- en voertuigen, deze extra heffing nog niet hebben betaald en die zeker niet wensen te betalen. Het is vrijwel bij een ieder bekend, dat het om een extra en oneerlijke heffing gaat, omdat die reeds via de government take bij de brandstofstations uit de zakken van de automobilisten wordt geklopt. Hoefdraad en zijn NDP-kliek zitten ernstig om geld verlegen en kijken tegen een begrotingstekort van ruim 8 miljard aan, dat men denkt met nog meer fiscale maatregelen en leningen te kunnen dekken. De rij- en voertuigenbelasting moet daaraan ook een bijdrage leveren en natuurlijk zal ze wederom een zware wissel trekken op de inkomsten van de rij- en voertuigenbezitter. Maar dat zal Hoefdraad, die beschikt over een vorstelijk salaris exclusief emolumenten, een worst wezen. Maar deze man die overloopt van pure arrogantie en betweterigheid, is zeker geen politiek strateeg als hij denkt deze belasting, die maar voor een klein deel besteed zal worden aan de infrastructuur, nog voor de verkiezingen aan het volk op te leggen. De NDP kan dan zeker rekenen op groot stemverlies. Dus uit zelfbehoud doet Bouterse die maakt en breekt binnen deze regering, er goed aan Hoefdraad terug te fluiten voor wat betreft zijn rij- en voertuigenbelastingplannen. Men heeft in de afgelopen negen jaar tal van kardinale fouten binnen het gevoerde beleid begaan en dit zal de zoveelste zijn.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249