September 21, 2019


SEKSUEEL MOLEST OP STRAAT


September 21, 2019

Moderne vrouwen willen bewegen en dat doen velen door te lopen en het liefst in straten waar weinig verkeer is. Van de openbare goed geasfalteerde wegen in Mon Plaisir en Elisabethshof, wordt in de vroege ochtend en late namiddag dan ook druk gebruik gemaakt, ze zijn zelfs een ontmoetingslocatie voor een grote groep actieve mensen. Behalve individuele lopers, zijn er ook wandelgroepen actief. Veel lopers kennen elkaar ook elkaar. Helaas zijn er de afgelopen tijd incidenten geweest, waarbij mannen op hun bromfiets langsrijden en vervolgens vrouwen aanranden door hun billen aan te raken. Dit is niet één keer gebeurd, afgelopen maandag heeft een man minstens drie vrouwen aangeraakt. Dit verhaal werd op sociale media een aantal keren gedeeld. De vrouwen waren niet te spreken over deze vorm van seksueel molest op straat, terwijl zij een ochtendwandeling maakten. Een van de vrouwen schreef op haar Facebook pagina, dat zij de man hoorde rijden in alle zijstraten. “Sporten is voor ons dus niet alleen offers brengen door vroeg op te staan, vroeg naar bed te gaan en regelmatig te trainen, nee, we moeten ook continu alert zijn op dergelijke handtastelijkheden! “, zegt een van de slachtoffers.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249