September 21, 2019


LAK AAN LAND EN VOLK


September 21, 2019

Afgelopen week gaf de Nickeriaanse samenleving te kennen, dat zij het een zeer kwalijke zaak vindt dat minister Antoine Elias van Volksgezondheid, haast bij elke gelegenheid per helikopter naar Nickerie afreist, terwijl het slecht gaat in de algehele gezondheidssector. Vorige week was het weer raak toen hij samen met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan, naar dit district afreisde voor de opening van de nieuwe Spoed Eisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. Bewoners van Nickerie weten nu dat zodra er een helikopter over het rijstdistrict vliegt, de minister van Volksgezondheid in aantocht is. Nickerianen hebben hun misnoegen hierover geuit en hekelen de kosten die gepaard gaan met het vervoer per helikopter. “Wat kost het de staat elke keer?”, “Waarom worden er geen medicijnen met dat geld gekocht om de tekorten op te heffen”, ‘’Waarom kopen zij geen insulinenaalden in plaats van de patiënten de naalden twee keer te laten gebruiken?” en: “Daar gaan onze belastingcenten weer”, is onder meer de kritiek van de Nickerianen. Elias reageerde op de kritiek van de bewoners door te zeggen “dat het van belang is om efficiënt je tijd in te delen”. Keerpunt vindt deze manier van reizen, absoluut niet kunnen wegens de slechte omstandigheden waarin de gezondheidszorg nu verkeert. Verder vindt Keerpunt, dat de uitspraken van Elias arrogant en asociaal zijn en hierdoor toont totaal lak te hebben aan land en volk. Als hij zoveel kostbare tijd verliest en daarom per helikopter wenst te reizen, kan hij liever een assembleelid van NDP afvaardigen om de opgeknapte Spoed Eisende Hulp te heropenen. Zoals de meeste ministers, geniet Elias van de privileges en daarom neemt hij met gemak een helikopter voor zijn reis naar Nickerie, die hij volgens onze bronnen huurt bij NDP-partijgenoot Ramon Abrahams. Dus terwijl medicijnen steeds schaarser worden en patiënten hun insulinenaalden twee keer moeten gebruiken, omdat de voorraad beperkt is, reizen onze ministers rond en hebben lak aan alles en iedereen. Momenteel zijn de ministers van Financiën en Volksgezondheid in Rusland. Deze Surinaamse delegatie bracht afgelopen week een bezoek aan dit land om kennis te maken met het productieproces van high-tech medische apparatuur. Volgens meldingen van de Russische media, stelde Gillmore Hoefdraad, dat “Surinaamse artsen en verpleegkundigen die al met Russische medische apparatuur hebben gewerkt, deze beter te vinden dan West-Europese”. Keerpunt vraagt zich af, welke afspraak er nu weer wordt gemaakt met de Russische overheid, want niets komt tot stand zonder dat wij er iets voor moeten terugdoen. Daarnaast zullen wij nooit te weten komen wat deze reis ons land ook weer heeft gekost, want Elias en Hoefdraad waren eerst in Cuba en deze twee ministers reizen niet in de economy class. Verder verneemt Keerpunt, dat het tweetal weer een lening zal aangaan voor de aanschaf van medische aparatuur en een helikopter, die zogenaamd ingezet gaat moeten worden om ‘spoedgevallen’ te vervoeren. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat deze helikopter ingezet zal worden door de overheid om ministers naar verschillende locaties te brengen. Dit is weer een voorbeeld van hoe de NDP-kliek onze belastinggelden verkwist, terwijl wij elk dubbeltje tien keer moeten omkeren om het einde van de maand te kunnen halen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249