September 14, 2019


HOOGMOEDSWAANZIN VAN ADHIN


September 14, 2019

Vicepresident Ashwin Adin reist eind volgende week naar New York, waar hij de jaarvergadering van de Verenigde Naties zal bijwonen. De staat zal in New York voor een dertienkoppige Surinaamse delegatie, zeker USD 81.000 moeten neertellen. Deze delegatie bestaat uit de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en de ondervoorzitter van het parlement, Melvin Bouva, en zij zullen verblijven in het Grand Hyatt Hotel. Uit documenten die het ochtendblad De Ware Tijd heeft bemachtigd, blijkt dat voor de vicepresident en zijn echtgenote, een VIP One Bedroom Suite is gereserveerd en wel voor zeven geplande overnachtingen met een prijskaartje van USD 19.250. Keerpunt vraagt zich daarom af, wat Ashwin Adhin eigenlijk bezielt. Leeft hij wel in ons armlastig Suriname? Is hij er niet van op de hoogte hoe instabiel onze economie momenteel is wegens de steeds stijgende wisselkoersen? Waar haalt hij het lef vandaan om een hotelkamer te boeken voor USD 19.250 voor zeven overnachtingen? Kan iemand Keerpunt de meerwaarde uitleggen van het bezoek van de vicepresident aan de Verenigde Naties? De minister van Buitenlandse Zaken kan net als in de voorgaande jaren, dit bezoek toch alleen afhandelen? Waarom moeten een lid van De Nationale Assemblee en een topzware delegatie meereizen? Wederom is bewezen dat verspilling van staatsmiddelen de gewoonte is geworden van deze regering.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249