August 17, 2019


LINTJES EN ERKENNING


August 17, 2019

De afgelopen jaren werden er velen gedecoreerd voor  hun ‘goede’ verdiensten/daden die zij aan de samenleving  hebben bewezen. Sommige waren zeker terecht en andere waren gewoon te zot voor woorden en misplaatst, omdat de persoon in kwestie een dergelijke decoratie absoluut niet verdiende. Maar ja, zo gaat het nou eenmaal wanneer je zogenaamd bepaalde mensen op een voetstuk wenst te plaatsen, terwijl ze het niet verdienen. En toch zijn er zoveel personen die nooit die welverdiende erkenning zullen krijgen, omdat zij een bepaalde politieke voorkeur hebben, of omdat zij hun loyaliteit aan de regering niet hebben getoond. Dit is overmatig gebleken bij de bekende lintjesregen van het kabinet Bouterse I en II. Overal lintjes laten regenen om bepaalde mensen het gevoel van importantie te geven. Zo werden sommigen onderscheiden met een ridderorde en onlangs werd er nog een aantal gedecoreerd als Commandeur in Ere-orde van de Gele Ster en in de Ere-orde van de Palm. Voorheen vertegenwoordigden deze decoraties nog een bepaalde waarde en waren betekenisvol als je die kreeg van de president, maar door de toekenning aan Jan en alleman en wel ten onrechte, zou je kunnen spreken van ontwaarding. Keerpunt heeft de decoraties van de afgelopen jaren en toegekend door paars, goed gevolgd en kan slechts spreken van ontwaarding.  Zelfs recidivisten werden bedacht met dit van staatswege geïmiteerde eerbetoon.