July 6, 2019


GAAT POLITIEK SLM VERNIETIGEN?


July 6, 2019

Gerard Lau, voormalig directeur bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, is op non-actief gesteld door de Raad van Commissarissen, RvC. In negen jaar tijd heeft de SLM vijf directeuren gehad. Elke keer weer zijn zij om de ene of andere redenen bedankt door de RvC. De staat is de enige aandeelhouder van de SLM. Dit gebeurt dan ook op aandringen of met toestemming van de aandeelhouder. Vijf directeuren wil zeggen dat op vijf verschillende momenten, er een nieuw beleid is gevoerd in het bedrijf. Het uitgestippelde beleid heeft daardoor elke keer weer, vertraging opgelopen. Geen van de directeuren is erin geslaagd om de SLM uit de rode cijfers te halen. Ook dit jaar lijkt het er sterk op dat de SLM geen winst zal boeken. De SLM zal het de komende tijd nog moeilijker hebben, omdat er nieuwe spelers op de markt zijn gekomen. De SLM kan de ontwikkelingen binnen de luchtvaart niet bijbenen. Op operationeel niveau zijn er ook tal van problemen. Zo zijn er in de afgelopen periode meerdere keren technische problemen geweest, ook zijn er vaak vertragingen. De SLM zal het in de komende periode zeker zwaar hebben, nu Copa Airlines ook vluchten verzorgt en TUI zelfstandig zal vliegen op de Mid-Atlantische route. Reizigers kunnen nu met de SLM, KLM of TUI, naar Europa vliegen. De SLM zal zeker aan haar kwaliteit en service moeten werken, wil zij het bedrijf draaiende houden. Als dit niet gebeurt, is de kans groot dat onze nationale tros, de deuren zal moeten sluiten. Dit is het laatste wat elke Surinamer zou willen. Maar gelet op de manier waarop de politiek invloed uitoefent op het beleid binnen het bedrijf, vrezen wij voor het ergste. De politiek en dan met name de regering, moet afblijven van de SLM.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249