Vier panden in twee dagen afgebrand; vijf doden

In twee dagen tijd zijn vier panden in de as gelegd. Twee daarvan werden niet bewoond, bij de andere twee branden, zijn doden te betreuren. Bij een woningbrand te Pontbuiten, overleed een kind. Vier kinderen overleden bij een woningbrand te Latour. Dit bevestigt brandweervoorlichter Ulrich Coats. De woningen te Pontbuiten en Latour zijn vanmorgen volledig afgebrand. Op Pontbuiten kreeg de brandweer omstreeks 5.45 uur de melding van een woningbrand, waarbij een peuter is omgekomen. Het lichaam van de peuter is inmiddels afgevoerd met een lijkenwagen. Brandweermeester Olten Pinas gaf aan, dat dit pand niet verzekerd was.
Een tweede brand woedde omstreeks 8.45 uur in de wijk Latour. Bij deze brand zijn vier kinderen omgekomen en één kind was vermist. Later bleek dat het kind elders was ondergebracht ten tijde van de brand. Het gaat ook hier om jonge kinderen in de leeftijd van twee tot vijf jaar. De krant verneemt dat de kinderen alleen in de woning waren. Het gaat om twee woonhuizen. Dit pand was wel verzekerd. Twee panden ernaast hebben lichte schade opgelopen. Pinas zei, dat Stuart Getrouw, minister van Justitie en Politie, en André Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zich vanmorgen hebben begeven naar de plek. Wat de ministers voor deze gezinnen zullen doen, is nog niet bekend.
Gisteren stonden ook twee panden aan de Zwartenhovenbrugstraat in brand. Het vuur is begonnen bij pand nummer 127 en sloeg over naar het gebouw op nummer 129. Beide panden werden in de as gelegd. Het vuur sloeg dankzij de inzet van de brandweerlieden, niet over naar het belendend gebouw van Kasimex Office Center. De oorzaak van de branden is nog niet bekend. De politie is bezig met het onderzoek.

door Kimberley Fräser

More
articles