June 2, 2019


POPULISTISCH BELEID EN PRIORITEITEN


June 2, 2019

Vanaf het aantreden van de regering Bouterse in 2010, heeft  ze aangetoond niet de juiste prioriteiten te kunnen stellen om dit land verder en rap tot ontwikkeling te brengen. Belastingmiddelen vrijmaken voor consumptieve doeleinden en dat allemaal in het kader van haar populistisch beleid, vindt tot op heden plaats en dan wel bij de zogeheten voedselpakkettenverstrekking. Recentelijk sloot Hoefdraad nog een lening af met een Arabische instantie om voor een  jaar en dus tot aan de verkiezingen van 2020, consumptieartikelen te kunnen bekostigen. Wat er dan na mei 2020 moet gebeuren met de aanschaf van deze artikelen, laat zich raden. We rekken dus met het stellen van de verkeerde prioriteiten die niets van doen hebben met de productie, er is tijd tot aan de verkiezingen en we zien dan wel verder hoe het met dit land zal gaan. Als deze regering de verkiezingen verliest, laat ze een financieel economische tijdbom achter voor een ander kabinet en als ze wederom in staat is een nieuwe regering te formeren, dan zal ze doorgaan aan te modderen, maar dan zal de echter katibo voor dit volk daadwerkelijk aanbreken. Dat ze steeds verkeerde prioriteiten kiest binnen de beleidsvoering en ook niet de juiste bestedingen doet, is recentelijk weer bewezen door de ondernomen snoepreis van vicepresident Ashwin Adhin aan Ghana. Die ging met een delegatie en gecharterd vliegtuig op reis en boste eventjes 250.000 dollar. Tot op heden wenst deze meneer Adhin, die niets anders is dan een omhooggevallen lakei van Bouterse, niet aan het parlement  mee te delen wat zijn snoepreis heeft gekost. Zal wel weer allemaal in strijd met alle comptabele regels hebben plaatsgevonden. En terwijl er veel geld nodig is om de gezondheidszorg op een gedegen wijze te kunnen ondersteunen,  verkwist men 18 miljoen dollar in een Van Sommelsdijckkreek, waar de metalen damwanden naar de mening van Keerpunt, veel te diep zijn ingeslagen en het waterpeil bij een flinke plensbui veel hoger komt te liggen en het beeld geeft van een overstroming. 18 miljoen dollar kapot slaan, waarvoor? En dat allemaal terwijl er zich weer een schaarste aan het zogeheten pentavalent vaccin voordoet. Het vaccin APO 1900004745 en wel een dosis van 38.100 stuks, kan pas eind juni door de PAHO/WHO aan Suriname worden geleverd. Het pentavalent vaccin wordt aan babies van 2, 4 en 6 maanden toegediend en dient ter bescherming van het jonge kind tegen verschillende ziekten. Het vermoeden bestaat dat betalingsachterstanden een rol hebben gespeeld bij de late levering van dit vaccin. Maar zoals we al eerder stelden, worden er gelden vrijgemaakt voor allerlei nonsens zaken die absoluut geen dringend karakter dragen, zoals de reis van Adhin naar Ghana.  Laten we hopen dat in mei 2020, het Surinaamse electoraat kiest voor drastische wijziging  en deze verkeerde beslissingen en het daaruit voortvloeiende wanbeleid, resoluut afwijst.