May 19, 2019


WIE GAAT BETALEN VOOR DE BEVEILIGING VAN ASSEMBLEELEDEN?


May 19, 2019

Het zal de samenleving blijven verbazen waarom personen die genoeg geld verdienen om bepaalde zaken te betalen, dat niet doen. Een tijd geleden hebben we in Keerpunt belicht dat assembleeleden mogelijk ook beveiliging. Deze week werd de kwestie weer in het parlement opgeworpen. Volgens parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons lopen steeds meer assembleeleden gevaar en moet er gekeken worden hoe de beveiliging van de leden op te voeren. De eerste vraag waar Keerpunt aan denkt, is: wie gaat dat betalen? Wij hopen niet dat het de bedoeling is dat het volk weer gaat betalen voor zaken die de leden zelf kunnen betalen. Als enkele leden beroofd of bedreigd zijn, wil dat niet zeggen dat het overgrote deel van de assembleeleden gevaar loopt. Meestal weten rovers niet eens in wiens huis zij inbreken. Het parlement bestaat uit 51 leden. Als 4 leden beroofd en 2 bedreigd zijn, betekent het niet per se dat alle andere parlementsleden gevaar lopen. Het volk wordt al voldoende uitgebuit en heeft al genoeg ingeleverd. Het kan niet steeds weer betalen voor zaken die geen ontwikkeling brengen. Behalve de overheid hebben ook veel particuliere bedrijven de salarissen aangepast, maar dat haalt weinig uit als lles steeds duurder wordt en een groot deel ook nog afgedragen moet worden in de vorm van diverse belastingen. Het kan zijn dat assembleeleden behoefte hebben aan beveiliging, maar het volk moet niet de dupe hiervan worden. Afgelopen donderdag zijn er wederom vier nieuwe ministers beëdigd. Dit betekent dat het volk ook meebetaalt aan de privileges waarvan deze ministers aan het einde van hun ambtstermijn zullen blijven genieten. De media was bij de ceremonie aanwezig en een journalist stelde de vraag hoe het zat met de staatskas die hierdoor nog meer belast zal worden en met het volk, dat keihard zal moeten betalen voor de ministers die steeds vervangen worden. De president ging hier niet echt op in. Hij deelde slechts mee dat twee van de nieuwe ministers als minister minder zullen verdienen dan hun vorige salaris, maar dat neemt niet weg dat het volk ook in de buidel moet tasten. Op de een of andere manier zal het volk meebetalen aan de salarissen, bijvoorbeeld door de belastingen.