May 12, 2019


DE OVERSTAP VAN VHP-JONGEREN


May 12, 2019

Drie jongeren van de VHP hebben de overstap gemaakt naar de NDP. Het gaat om Ranjeet Kanhai, ex- ondervoorzitter VHP Jongerenraad, ex-lid mediacommissie en ex-lid VHP Agrarische Raad, Dinesh Parag, ex-lid VHP Jongerenraad en ondervoorzitter Nationaal Jeugd Parlement en Reza Kalloe, ex- ondervoorzitter VHP Jongerenraad. Alle drie zijn binnengehaald door Lucille Hardenberg die kort geleden de NDP de rug had toegekeerd, maar nu wederom teruggekeerd is naar de NDP. De stap van Hardenberg lijkt nu echt wel een opgezet politiek scenario te zijn van de NDP. Zij heeft in eerste instantie de NDP verruild voor de VHP om vervolgens weer de NDP te ondersteunen. Het heeft er veel van weg dat het een vooropgezet plan was om de jongerenraad van de VHP te verzwakken. Toegegeven moet worden dat dit haar wel aardig is gelukt. Kanhai, Ranjeet en Doekhie, waren voordat zij de  overstap naar de NDP maakten, fel gekant tegen het beleid van deze regering. Parag stond een paar jaar geleden tijdens de protestacties van de vakbeweging tegen de verhoging van de nutsvoorzieningen, zelfs als spreker op een soundtruck en gaf de regering er flink van langs. Nu, een paar jaar verder, zijn de problemen nog steeds niet opgelost. Integendeel, ze zijn juist toegenomen. Op sociale media steken de aanhangers van het drietal hun kritiek en teleurstelling niet onder stoelen en banken. Vooral in Kanhai zijn zij diep teleurgesteld, want op Facebook trok hij fel van leer tegen de regering. Nu is hij 180 graden gedraaid en nodigt jongeren uit om de paarse partij te komen versterken. Wat de exacte reden voor de overstap naar de VHP is geweest, is nog niet duidelijk, maar wij hopen niet dat deze jongeren uit eigenbelang de VHP hebben verruild voor de NDP.