TOERISTISCHE ATTRACTIE

Heel veel mensen mijden de Centrale Markt en kiezen ervoor om bij de straatventers in het centrum, hun groenten te kopen. Straatventers vormen een oneerlijke concurrentie voor de marktverkopers, maar worden nog steeds gedoogd. En hoewel de markt nu voorzien is van betere stands, ontstaan er vooral in de regentijd grote waterplassen op bepaalde plekken, terwijl er ook overal vuil ligt. Veel Surinamers hebben nog steeds een groot probleem als het aankomt op het schoon houden van het milieu, de goeden niet te na gesproken. Bijna overal in de binnenstad ligt er vuil. Dezelfde burgers zullen weer klagen als hun gebied onder water loopt. Om terug te komen op de markt, de standhouders moeten erop toe zien dat hun verkoopomgeving netjes gehouden wordt. Van grote schoonmaakbeurten, renovaties tot het creƫren van extra parkeerplaatsen, er wordt voortdurend gewerkt aan de markt, die een toeristische attractie zou moeten zijn. Maar zover zijn we nog lang niet. Toeristen zullen misschien een bezoek brengen aan de markt, maar er is meer nodig om ons land positief op de kaart te zetten. Dat weten wij zelf maar al te goed. Met de knelpunten die vooralsnog niet helemaal opgelost zijn, kiezen velen nog steeds ervoor de boodschappen elders te doen. Er moet een mentaliteitsombuiging plaatsvinden bij Surinamers, terwijl de regering dient te werken aan een goede afvoer van het water, het dichten van gaten en het vaststellen van maatregelen om te bereiken dat de markt inderdaad een toeristische trekpleister wordt. Hoe lang dat zal duren, hangt af van de regering.

More
articles