April 7, 2019


TRASH TAG MOVEMENT IS GEWELDIG INITIATIEF


April 7, 2019

Een groep jonge mensen is de afgelopen weken gestart met een geweldig project. Ze doen vrijwillig mee aan de Trash Tag Movement. Dit betreft  één nieuwe trend op sociale-media, waarbij mensen over de gehele wereld worden gevraagd om een plek waar vuil gedumpt is schoon te maken, en voor- en na-foto’s te plaatsen op sociale media. De allereerste Trash Tag Challenge startte in Suriname met het initiatief van de fotograaf van het ochtendblad De Ware Tijd, Irvin Ngariman, in de Cultuurtuin en vond de navolging de afgelopen week zaterdag aan de Mathoerastraat, te Geyersvlijt plaats, waar een groep de omgeving schoonmaakte onder de naam Trash Tag Movement Suriname (#TTMS). Thans heeft ook een andere groep schoonmaakactiviteiten ontplooid aan de Shmeltzweg-Joannes Vermeerstraat; en de Petrusschool heeft tevens een beurt gehad. Dit weekend wordt de veelbesproken dump-locatie de Kleinestraat aangepakt door de groep TTMS. Het zal een grote uitdaging worden, want deze weg staat bekend om de extreme hoeveelheden grofvuil die dagelijks daar wordt gedumpt. Deze initiatieven zijn heel goed en Keerpunt hoopt dat meerdere mensen zich geroepen zullen voelen om hun omgeving schoon te maken en ook zo te houden. Er wordt nog veel vuil gedumpt in de verschillende zijwegen en men moet zeker bewust worden, dat dit gedrag nadelige gevolgen heeft voor mens en milieu. #Tashtag is 100% een goed idee, als het nodig is om de mens bewuster van een schone omgeving te maken.