WIE LIEGT?

Jim Bousaid, ex-directeur van de Hakrinbank en gewezen voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, heeft afgelopen zondag alarm geslagen over de manipulatie van het Bureau voor de Staatsschuld rond het boeken van de voorschotten van SRD 670 miljoen. Het bureau heeft het bedrag geboekt voor januari, terwijl het opgenomen is op de weekbalans van 1 tot en met 8 maart. Het Bureau voor de Staatschuld ontkent dit en heeft aangegeven, dat de voormalige governor Glenn Gersie het bureau heeft aangeschreven om de promesse uit geven. De vraag rijst wie de waarheid spreekt. Bousaid blijft bij zijn standpunt: er moet een correctie worden gepleegd. Volgens hem probeert men Gersie verantwoordelijk te stellen voor monetaire financiering. Waarom zou de regering Gersie niet meer handhaven als governor als hij wel had ingestemd met monetaire financiering? Het is overduidelijk dat getracht wordt om Gersie in een kwaad daglicht te stellen. Gersie is namelijk geen voorstander van monetaire financiering en heeft dit ook kenbaar gemaakt aan de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Dit viel niet in goede aarde bij Hoefdraad en de regering en Gersie moest het veld ruimen. De huidige governor, Robert van Trikt, heeft ook bij zijn aantreden met de beschuldigende vinger naar Gersie gewezen. Volgens hem is het aan Gersie te wijten dat de jaarverslagen niet zijn gepubliceerd en heeft Gersie ook niet alle moeite gedaan om op het hoogste niveau overleg te plegen met de Nederlandse autoriteiten. Overigens moet niet vergeten worden dat het Bureau voor de Staatsschuld onder leiding van Adelien  Wijnerman, ex-minister van Financiën, volgens de politieke partij Strei! heeft meegewerkt met Hoefdraad om het obligoplafond te overschrijden. Wij hopen niet dat het Bureau voor de Staatsschuld, bewust meewerkt met de regering om het land te vernietigen.

More
articles