March 31, 2019


VAN TECNOCRAAT TOT JAKNIKKER


March 31, 2019

Vicepresident Ashwin Adhin heeft zichzelf heel snel geprofileerd van technocraat tot paarse jaknikker. Het ligt nog vers in ons geheugen hoe de voormalige voorzitter van de Culturele Unie Suriname, CUS, als technocraat bereid was gevonden als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan te treden. In het begin leek het er sterk op dat Adhin minister was geworden om het onderwijs te verbeteren. Maar kort voor de verkiezingen van 2015, kreeg zijn technocratie een politiek staartje. Door president Bouterse werd hij op een partijvergadering aangekondigd als de nieuwe vicepresident van Suriname, mocht de paarse partij wederom aan de macht komen. Dit was duidelijk een politieke strategie van Bouterse die ook heeft gewerkt om voornamelijk Hindoestaanse kiezers achter zich te krijgen. Dit is hem ook gelukt, want de NDP kwam met 26 zetels aan de macht. Nu wordt hetzelfde gedaan door Adhin als lijsttrekker te plaatsen bij de komende verkiezingen in Wanica. Adhin zal het dan op moeten nemen tegen de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi. Of dit zal werken, zullen wij in 2020 zien. Vast staat dat Adhin niet de favoriet is in Wanica, dat bleek uit het incident op het sportveld tijdens Phagwa. Burgers hebben Adhin daar flink uitgejouwd. Daar werd de politicus Adhin beklad. Het feit dat hij door Bouterse is geplaatst als lijsttrekker, maakte hem tot doelwit. Adhin denkt toch niet dat mensen de rode loper voor hem zullen uitrollen om hem te verwelkomen, na het verkwistende beleid van zijn regering. De burgers van het land zitten het overduidelijk niet meer zitten. Dan hoeven zij misschien niet de straat te komen om te protesteren, maar vast staat dat zij bij de komende verkiezingen het getij zullen keren door deze regering weg te stemmen. Adhin kan nog meer onaangename incidenten tegemoet zien naar de mening van Keerpunt. In Wanica heeft hij geen schijn van kans.