March 24, 2019


WAAR BLIJFT DIE DREMPEL?


March 24, 2019

Waar blijft nu in hemelsnaam de zo noodzakelijke drempel op de kruising van de Mr. F.H.R. Lim A Postraat en de Mr. Dr. J.C. de Mirandastraat? Deze krant schrijft al decennialang over deze gevaarlijke hoek waarbij het verkeer, komende vanuit de richting van het Onafhankelijkheidsplein, over de F.H.R. Lim A Postraat geen voorrang verleend aan verkeer rijdende over de Mr. Dr. J.C. de Mirandastraat, met als gevolg regelmatige botsingen tussen voertuigen. De afgelopen nacht rond 03.30uur was het weer goed raak op deze plek en kwam een zware pick-up, beladen met groente, helemaal terecht op de stoep van het monumentale gebouw van het F.H.R. opleidingsinstituut en bracht dit pand enorme schade toe. Ook de pick-up raakte zwaar beschadigd. Het behoeft geen betoog, dat er weer geen voorrang werd verleend door een bestuurder en het voertuig daardoor uit de koers geraakte en tegen het gebouw aan knalde. We vragen ons in gemoede af of er nadat erin het verleden al ernstige gewonden zijn gevallen bij botsingen op deze kruising en vele voertuigen met zware materiële schade moesten worden weggesleept, er nu doden moeten vallen voordat deze regering het noodzakelijk acht de hier zo noodzakelijke drempel of plateau aan te komen brengen. Er is wel geld voor megaprojecten van 18 miljoen dollar in de Sommelsdijckkreek, maar niet voor een drempel of plateau op de voormelde kruising. De stoep van het torengebouw aan de Tamarindelaan ligt nog steeds in gruzelementen en aan de achterzijde van het Presidentieel Paleis, is het verval duidelijk zichtbaar. Daar vallen de ramen naar beneden en is een deel van de achtergevel al losgeraakt. Gewoon een kwestie van het vaststellen van de juiste prioriteiten en juist daarvan heeft dit NDP-kabinet totaal geen kaas gegeten.