March 24, 2019


(foto: Johan de Randamie)

NOB FAILLIET?


March 24, 2019

De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) leent geld aan studenten waarmee zij hun studie kunnen bekostigen, maar het lijkt een probleem te worden voor studenten om studiefinanciering te krijgen. Studenten hebben dit meerdere malen kenbaar gemaakt op de scholen, maar ook op sociale media. Meerdere studenten kunnen of geen lening of geen verlenging van hun lopende lening krijgen of er wordt laat gestort. De NOB-studenten hebben het daarom ook niet gemakkelijk op de scholen. De onderwijsinstituten hebben ook hun maandelijkse kosten die zij moeten betalen, zoals de docenten. Het niet op tijd storten van de collegegelden, maakt dat studenten onzeker worden en zich afvragen of zij hun studie wel kunnen voortzetten. Het is jammer om te zien dat er op zo een manier wordt omgegaan met de bank. Geruchten doen de ronde dat de regering ook bij de NOB geld heeft geleend. Het is al een aantal jaren de cultuur van de regering om bij banken in zowel het binnen- als buitenland een lening proberen los te krijgen. Heel wat studenten zijn door de financiële situatie in ons land niet in staat om te betalen voor een studie. De mogelijkheid om bij de NOB te lenen, maakt dat studenten niet opgeven en alsnog hun beste beentje voorzetten om toch wat in de maatschappij te worden. De regering is bezig te sollen met de toekomst van onze jongeren. Vanaf haar aantreden was het al bekend dat zij zich niet richt op het scholen van het volk. Scholing is de sleutel tot ontwikkeling en dat wil deze regering niet. Een ontwikkeld volk laat niet zo gemakkelijk van zich stelen. De regering Bouterse-Adhin zal de geschiedenis ingaan als een regering die zichzelf wilde verrijken ten koste van het volk. Een regering die alle instituten heeft kapotgemaakt. De jongeren, in het bijzonder de first voters, dienen op al deze zaken te letten alvorens zij hun stem uitbrengen. Stemmen wij voor een regering die het onderwijs de grond in boord of voor een die onderwijs voor een ieder toegankelijk maakt.