August 25, 2018


DIERENBEUL


August 25, 2018

Een viervoeter luisterend naar de naam “Floppy”, die al langer dan tien jaar op het terrein van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vertoefde is door de minister Yldiz Pollack-Beighle verplaatst naar een onbekende lokatie. Het dier was zeer geliefd bij het personeel en zeker bij de bewaking. De hond is zelfs gesteriliseerd na een bijdrage, die was opgehaald door het personeel van het ministerie.  Een dierenvriend van de Henk Abrahams Stichting deed zijn beklag op social media: “Zij deed niemand kwaad. Ze had haar vriendje daar, die wij ook vriendje noemden. Vriendje is inmiddels overleden. Geen enkele minister had problemen met Floppy haar aanwezigheid. Floppy kende de regels, want tussen 7.00-15:00 uur bleef zij of naast het gebouw of ergens onder een voertuig. Zij werd verzorgd door de Henk Abrahams Stichting. Wij zorgden voor haar goede voeding, maar ze kreeg ook regelmatig voeding van mensen die daar werken. Indien wij merkten dat zij zich niet zo lekker voelde, werd ze naar de dierenarts gebracht of een dierenarts werd gevraagd haar op de voormelde lokatie te behandelen. Toen werd plotsklap Yldiz Pollack-Beighle minister van BuZa. Had je gedacht dat Floppy probleemloos daar kon blijven met deze nieuwe minister? Nee! Toen begon het drama voor Floppy. Pollack-Beighle  had problemen met die ene hond daar, terwijl zij bijna nooit in contact kwam met Floppy. Maar ze had last van Floppy. Alsof ze als minister van buitenlandse zaken nog nooit een zwerfhond in andere landen gezien had.  Sinds de minister is aangetreden, heeft zij er alles aan gedaan, om Floppy die niemand kwaad deed en al zeker 12 jaren oud is, weg te werken. De vorige week is het haar uiteindelijk gelukt. Floppy is niet meer te bespeuren op het terrein van het ministerie. Tot grote teleurstelling van het personeel blijkt deze minister een dierenbeul te zijn. Maar wij van de Henk Abrahams Stichting zullen internationale organisaties schriftelijk laten weten, hoe beleidsmakers omgaan met zo een maatschappelijke kwestie”.