August 25, 2018


ALLES VOOR EEN STUKJE VLEES


August 25, 2018

De prijzen in de winkels zijn zodanig, dat mensen steeds meer geld nodig hebben om de dagelijkse boodschappen te doen. Toch zijn er politici die durven te zeggen dat het goed gaat in ons land en dat de armoede onder de bevolking niet zo groot is. Dit terwijl veel mensen niet eens een behoorlijke maaltijd op tafel kunnen zetten vanwege de hoogte van de prijs van levensmiddelen, vooral vlees. Afgelopen woensdag is Ied-al-Adha gevierd, waarbij moslims schapenvlees of rundvlees onderling én met minderdraagkrachtige mensen delen. Bij sommige moskeeën hadden zich al vroeg in de ochtend lange rijen gevormd, terwijl het vlees pas in de middaguren verdeeld zou worden. Dit geeft al duidelijk aan hoe groot de nood is. Uit mediaberichten is vernomen dat de moskeeën geprobeerd hebben om zoveel mogelijk mensen tegemoet te komen, maar dat zij helaas niet iedereen blij konden maken. Het aantal mensen dat naar de moskee is gegaan voor een stuk vlees, is dit jaar veel groter dan de voorgaande jaren. Het is duidelijk dat dit door de crisis komt. Vooral bij de grote moskeeën was het een drukte van jewelste, mensen duwden elkaar zelfs om zodoende in aanmerking te komen voor een stuk vlees. Hoewel vele organisaties gewerkt hebben met nummers, moesten zij toch nog voorzichtig zijn, omdat er soms hele gezinnen waren die nummers kwamen ophalen. Dit geeft alleen maar aan hoe groot de nood is. Rundvlees is duur en als iedereen van het gezin in aanmerking kan komen, heeft men voor langere tijd vlees. Wij hopen dat de overheid hiermee met de neus op de feiten is gedrukt: het gaat echt niet goed in het land, al willen sommigen dat niet inzien.