De vrees voor een opiniepeiling

Voor de verkiezingen van mei 2015 hebben we enkele opiniepeilingen gehad. Geen enkele peiling gaf exact aan hoeveel zetels de partijen of combinaties zouden krijgen. Bij benadering kregen wij wel een beeld en toen werd al duidelijk dat de NDP als winnaar uit de bus zou komen. Binnen de paarse organisatie liep de arrogantie over en men gaf zelfs aan, dat als het meezit men best wel op 29 zetels op eigen kracht kon komen. De propagandamachine draaide op volle toeren en de ene leugen na de andere volgde om het volk zand in de ogen te strooien. Nu 5 maanden nadat de nieuwe regering op 12 augustus is aangetreden, is de eens zo mooie paradijselijke situatie veranderd in een situatie met problemen en wanhoop. Wij zijn benieuwd hoe de opiniepeilingen er nu zouden uitzien als die gehouden zouden worden. Het hoeft geen peiling te zijn om te weten welke partij er wel of niet goed voorstaat, maar wij zijn wel benieuwd naar wat het volk nu precies denkt over de regering. Vooral nu het niet meezit met de financiële situatie en iedereen in een klap bijna 40-50 % armer is geworden. Niet alleen de hoge kosten voor levensonderhoud speelt de burger nu parten, maar ook het feit dat er is geroofd bij parastatalen en dat er geen sancties zijn getroffen. De mensen lopen nog vrij rond en het geld is verdwenen. Dit zet veel kwaad bloed bij de burgers die hard en eerlijk werken voor veel minder. Bij een opiniepeiling over wat men denkt van deze regering, kunnen wij nu al aannemen dat de uitslag niet mals zal zijn. A san o faya gie dem mang. Als er nu een peiling komt over het aantal zetels dat de regeringspartijen zullen krijgen, dan wordt het spannend. Van de eens zo machtige 26 zetels weten wij vrijwel zeker dat dit aantal met de helft zal terugvallen. Simpel vanwege het feit dat de zogenaamde NDP-sympathisanten lelijk op hun neus hebben gekeken. Ze voelen zich bedonderd, omdat ze duidelijk niet hiervoor hebben gestemd. De huidige machthebbers vrezen als geen ander voor een opiniepeiling nu en weten dat die elk moment gehouden kan worden.  Dus nu al worden populistische zaken aangekondigd. De tweede fase verhoging van energie is aangehouden en de aansluitkosten zijn drastisch verminderd en in de meeste gevallen van de 1 fase aansluiting zelfs gratis binnen een afstand van 80 meter van de paal.  Er zullen meer maatregelen volgen.

Keerpunt verneemt dat ambtenaren weer een koopkrachtversterking hebben ontvangen over de maand januari. Op hun slip prijkt een bedrag van SRD 100. Hoelang dit nog doorgaat, is niet bekend. Maar wij vinden dat hoge gezagsdragers dit bedrag niet moeten toucheren, ook al stelt het voor hen weinig voor. Ze moeten dit bedrag desnoods terugstorten voor het feit dat ze een wanbeleid hebben gevoerd. Moet het volk dit alles nog 5 jaar slikken? Trouwens, het is allang geen 5 meer, maar 4,7 jaar.

More
articles