Sport- en jeugdwerk in Coronie krijgen multifunctionele aanpak

Door sportorganisaties, verenigingen en bonden in Coronie bij elkaar te brengen, heeft minister Faizal Abdoelgafoer samen met zijn directie en staf de eerste stap gezet in de richting van een multifunctionele aanpak. De bewindsman wil al deze organisaties in de gelegenheid stellen om van de beschikbare accommodaties  gebruik te maken. Verder wil minister Abdoelgafoer structuur geven aan alle takken van sport, zodat er in de toekomst meer topprestaties vanuit dit district geleverd kunnen worden.
Eén van de toppers uit de atletiekwereld, Guillermo Udenhout, is afkomstig uit Coronie, en is een goed voorbeeld van doorzetten ondanks de weinig beschikbare middelen. Maar door van jongs af aan te starten en schoolsport als deel van de lange termijn aanpak die het ministerie uitstippelt goed in te zetten, zal de interesse en ook de motivatie van de jongeren toenemen.
Tijdens een bezoek aan districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani gaf de bewindsman een uiteenzetting van de nieuwe aanpak van de beleidsgebieden die bij zijn ministerie horen. De burgervader die zich helemaal kan terugvinden in het voorgenomen beleid van de minister, informeerde de delegatie over hetgeen waar de gemeenschap vooral naar vraagt tijdens de verschillende gesprekken die hij heeft. Bij het bezoek aan de verschillende sportaccommodaties, is gebleken dat in dit district onderhoud de grootste uitdaging is.
Het kunstgrasveld in Totness wordt door de jongeren in de omgeving gebruikt in de middaguren en in de avond zijn het de voetbalverenigingen die daar hun trainingsschema’s afwerken. Door op het veld te gaan en zelf te zien en te horen wat de problemen zijn, zullen minister Abdoelgafoer en zijn staf beter op zaken kunnen inspelen. Goede programma’s uitwerken met alle actoren die door de gemeenschap gedragen worden, is een van de zaken waar deze minister zich sterk voor maakt. Hij heeft dan ook het belang van het betrekken van jongeren in de processen, bij dit bezoek benadrukt.
Om invulling te geven aan het tweesporig beleid van het ministerie is aan de stichting Sportontwikkeling Coronie onder leiding van Vincent Molly is er een zitmaaier overhandigd om in een stukje onderhoud te kunnen voorzien.

More
articles