Suriname trilt door aardbeving Barbados

De Meteorologische Dienst in Suriname heeft tegenover De West bevestigd dat het land geraakt is door trillingen die het gevolg zijn van een aardbeving in de Atlantische Oceaan. Waarnemend hoofd van de Meteodienst, Sukarni Salons, weet dat veel Surinamers de lichte schokken in de kustvlakte hebben gevoeld. Ze neemt daarmee alle twijfels weg bij mensen die twijfelden aan hun eigen waarneming. De redactie van De West werd na het middaguur platgebeld door mensen die naar een verklaring of bevestiging zorgen voor de trillingen die ze hadden ervaren. De University of the West Indies Seismic Research, zegt dat de schok een waarde had van 6.4 op de Schaal van Richter in het epicentrum 125 kilometer ten noordoosten van Barbados.
Barbadianen werden letterlijk wakker geschud door de beving, maar er zijn geen meldingen van noemenswaardige schade of ongelukken. De natuur roerde zich omstreeks 07:00 uur plaatselijke tijd. Het was toen al rond het middaguur in Suriname.
Barbados is vandaag twee keer geraakt door een aardbeving. Het eiland heeft het tsunami-alarm geluid en verwacht de komende uren het ergste.

More
articles