Suriname start U-17 WK-kwalificatie sterk

Het nationaal U17 elftal van Suriname is het FIFA WK-kwalificatietoernooi voor het Caribisch gebied woensdag-avond heel sterk gestart. In het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion speelde Surina-me een tactisch heel goede partij en won dan ook verdiend met 5-0 van een sterk tegenstribbelend St. Lucia.
Suriname domineerde het grootste deel van de wedstrijd en gaf het rede-lijk goed opgekomen publiek waar voor haar geld alsook hoop op het halen van een WK-eindronde.
Opmerkelijk was de kalmte van de ach-terhoede speelsters bij Suriname.
Ook op het middenveld was deze koelbloedigheid opvallend en was er weinig van te merken dat de selectie pas drie weken terug de voorbereiding op dit kwalificatietoernooi is gestart. De aanvallen werden met de nodige zekerheid uitgevoerd, wat uitmondde in attractief combinatiespel voor het publiek.
“Ik geniet van de wedstrijd. Ik ben niet voor niemendal uit huis gegaan om de wedstrijd te komen zien”, reageerde een dolblije vrouwelijke Surinaamse supporter. Zij, haar man en zoontje vuurden met grote verfe het Surinaams team aan en sprongen bij elk doelpunt  een gat in de lucht.
“Zie je toch. We moeten ze blijven aanvuren. Vanaf het begin van de wedstrijd. Dan gaat het wel”, was haar boodschap naar de onder-steunende thuisfactor voor de U17 meisjes Natio.
Suriname kwam al na 3 mi-nuten op 1-0 voorsprong toen Nancy Righters met een goed geplaatste schui-ver de St.Lucia goalie het nakijken gaf. Toch zou het tot na de pauze duren voordat onze selectie de voorsprong tilde naar 2-0. Ver-dediger Chayenne Dompig bracht van verre het Suri-naamse publiek in extasse.
Een blunder van de St. Lucia doelvrouwe stelde daarna Shania Tjoen-A-Tsoi in de gelegenheid de score te tillen naar 3-0,  waarna Dompig wederom van verre met een sublieme inswinger van een vrije trap het publiek uit haar bol deed gaan: 4-0. Brandy Renfurm plaatste de kroon op het werk toen ze keihard uithaalde langs de St. Lucia goalie: 5-0.
In de voorwedstrijd behaalde Jamaica een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Barbados. Het kwalificatietoernooi wordt vrijdag 17 juli (morgen) voortge-zet met om 15.30 uur Jamaica vs St.Lu-cia en om 18.00 uur Suriname vs Bar-bados. (DRP)

More
articles