Gedetineerden mogen helpen bij renovatie Centrale Markt

Gedetineerden zullen ook ingezet worden om een bijdrage te leveren aan de renovatiewerkzaamheden van de Centrale Markt. “Na markturen, dus rond 18.00 uur in de middag, worden bepaalde werkzaamheden verricht”, zegt de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda, in een vraaggesprek met De West.
De dc heeft al een verzoek gericht aan de penitentiaire inrichting om de gedetineerden te betrekken bij het proces, maar omdat de gedetineerden na 18.00 uur ingezet zullen worden voor de werkzaamheden, moet er toestemming worden gevraagd aan de procureur-generaal. Volgens Miranda is dat nu in behandeling. Wat de renovatiewerkzaamheden van de andere markten betreft, zegt Miranda dat de Centrale Markt prioriteit heeft. Bij de Noodmarkt zijn er wel enkele werkzaamheden verricht, zoals het vervangen van de dakgoten.

Voor de renovatie zullen er financiële middelen uit de districtsfondsen gebruikt worden. DC Miranda heeft al een planning gemaakt van welke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden met de beschikbare middelen.

door Melissa Achthoven

More
articles