January 31, 2015


VLAGGEN-INTIMIDATIE


January 31, 2015

Het land ziet helemaal paars en je zou als niet-ingewijde zeker de indruk krijgen dat de paarse club de enige partij in Suriname is die van invloed is op de uitslag van de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen. Dan heb je ook nog dat hinderlijke, gele gewapper op zo veel plekken in dit land. Gele en paarse vlaggen op plaatsen waar de aanhang allang van gedachten is veranderd en vrijwel zeker bij de komende verkiezingen zijn stem elders zal deponeren, gezien de enorme teleurstelling in de povere verrichtingen van het huidige kabinet Bouterse. Kom je nou op Meerzorg of elders, dan ziet het helemaal paars. Zelfs op plaatsen waarvan je zeker weet dat het geen paarse vesting is, wordt demonstratief en intimiderend de paarse banier geplaatst. Of de buurt het nou leuk vindt of niet, de vlag wordt geplaatst om de indruk te wekken dat paars nog oppermachtig is. De realiteit is echter heel anders. De paarse en gele vlaggen-intimidatie is voor een ieder duidelijk. De vele vlaggen bieden namelijk nog helemaal geen garantie voor een grote stembusoverwinning. Dat was het ook in 2010 niet met die 24 zetels. Men moest toen ook nog op de overloop van Bravo en Paul wachten om te kunnen regeren. Die situatie is nu, naar onze mening, helemaal niet anders. Het is zelfs zo dat de onvrede over het NFP-Plus kabinet zeer groot is en dat het stemgedrag vrijwel zeker in hun nadeel zal uitpakken. Binnen paars ziet men de bui al behoorlijk hangen en men tracht zich veel groter en populairder voor te doen door overal maar paarse banieren te plaatsen. Veel mensen, die nu reeds weten op wie ze gaan stemmen, laten de paarse vlaggenenthousiasten hun gang gaan. Fraga ne tya sten , dati NDP nanga ABOP musu sabi. Men gaat echter door met het ongevraagd planten van vlaggen. Men moet ook weten dat de vlaggen-intimidatie voor nog meer irritatie kan zorgen en het anti-NDP-stemgedrag alleen maar kan vergroten. Over de ABOP-vlaggetjes kunnen we kort zijn. ABOP zal het wel maken in beneden Marowijne, maar elders zal deze partij bot vangen, al plaatst ze bij elk huis in dit land een vlag. V7 plaatst veel minder vlaggen en heeft een andere manier van propaganda voeren. Dat die manier van propaganda goede effecten resulteert, hebben we een week geleden aan de Jagernath Lachmonstraat kunnen waarnemen. Op 25 mei aanstaande zullen we zien wat dit volk werkelijk wenst en verdient.