January 24, 2015


Onsportiviteit


January 24, 2015

Elke dag is er een radioprogramma, waarbij subtiel en soms ook openlijk, propaganda wordt gemaakt voor deze regering. Wij hoeven de naam van het programma niet te noemen, omdat het overduidelijk is wat wij bedoelen. Hoewel behalve politiek, het programma ook ruimte biedt voor muziek, sport en sociale vraagstukken, is het duidelijk dat politiek een wezenlijk deel uitmaakt van de programmering. Het is per slot van rekening een staatszender, dus dat de overheid en de regering goed neergezet worden, is begrijpelijk. Wat niet begrijpelijk is, is het feit, dat de makers van dit programma onsportief zijn. Voordat deze regering aan de macht kwam, was deze zender anti het Nieuw Front en nu men in het machtscentrum zit, is men ook anti-Nieuw Front. Vooral de PL en de VHP moeten het ontgelden. Dit zijn ook de partijen die geen blad voor de mond nemen. Dus ze worden elke keer in de counteraanvallen van paars meegenomen. De presentatoren van dit programma gaan verder. Alles en iedereen die kritiek heeft op de regering, wordt besproken. Gasten worden geïnterviewd die een pro-regering reactie geven. Dezelfde toppers van deze partij mogen op diverse podia alles en iedereen kleineren. Denk maar aan de zogenaamde `baas van het westen’ die niet schroomt vrouwen negatief te bejegen. Deze meneer is nooit op de vingers getikt in het bedoelde programma. Maar laat iemand van het tegenkamp een beetje kritiek leveren, dan wordt alles uit de kast gehaald om deze persoon en de partij waartoe hij/zij behoort, met de grond gelijk te maken. Waar zijn de sportiviteit en de objectiviteit dan? Ze zullen mooi schreeuwen dat ze anderen de ruimte geven, maar de verhouding is duidelijk niet in evenwicht. Men kraakt de huidige oppositie af, maar men vergat welke houding men ook had toen men in de oppositie zat. Eentje van constructief gedrag zeker?? Wel yereh noh, laten wij serieus blijven. Men raakt geïrriteerd wanneer de oppositie over onder andere corruptie begint en financieel wanbeleid aanhaalt. De gevoelige snaar wordt hier namelijk geraakt.