October 4, 2014


GEEN GEKKE DINGEN DOEN?


October 4, 2014

De regering gaat geen dekke dingen doen, woorden van de governor van de Centrale Bank drs. Gillmoere Hoefdraad na afloop van de jaarrede van president Bouterse in De Nationale Assemblee. Nou we hebben nieuws voor meneer Hoefdraad. Hij had beter kunnen zeggen dat de regering in aanloop naar de verkiezingen van 2015 geen gekke dingen meer zal doen. Want laten we elkaar geen mietje noemen deze regering heeft reeds enkele weken na haar aantreden gekke dingen gedaan en dan in het bijzonder met de besteding van staatsmiddelen. Dit kabinet Bouterse staat garant voor het verkwisten van het volksvermogen. Reeds kort na haar aantreden werd bekend welke vorstelijke salarissen ze zich omiddellijk wenste toe te bedelen. President, vice president, first lady, pastor van een bepaalde gemeente aan de Verlengde Keizerstraat, en vele aangeplakte adviseurs kregen in een klap vele tienduizenden SRD’s extra uit de staatskas. De governor van de Centrale Bank werd ook meteen vorstelijk meegenomen in een maandelijks salaris los van allerlei emolumenten. Politieke bondgenoten als Wijdenbosch en Alibux kregen ook een flinke duit uit de pot. Vreemd eigenlijk want die Wijdenbosch had al een behoorlijk staatspensioen als ex-president en voor die Alibux gold natuurlijk ook een soortgelijk ministerspensioen. Zo heeft men de afgelopen jaren op een desastreuze wijze gestoeid met staatsgelden. Tientallen dure auto’s werden gekocht om alle pajongwaaiers aan prachtig vervoer te helpen. Sommige vertrouwelingen kregen meer dan een SUV. Daarbij hoorde dan ook het vrij tanken op kosten van de staat. Wie durft er nog over gekke dingen te praten? We willen het dan nog niet eens hebben over de extra kosten die worden opgebracht ten bate van het Kabinet van de President. We willen het niet eens hebben over de vele kartonnen aan hele dure whisky die op het kantoor van de president belanden en daar door de welgesitueerden en hun vrienden worden opgezopen. Over de vele buitenlandse reizen die worden gemaakt en de vele daggelden die aan de leden van de verschillende delegaties worden verstrekt willen we het niet eens hebben. Beloopt allemaal in de miljoenen. Dan willen we het niet eens diepgaand hebben over het gegraai tijdens het Carifesta feest dat begroot was op 17 mijoen SRD en uiteindelijk verdween er 35 miljoen. Dat zijn echt gekke dingen die gebeurd zijn en waar er nog steeds geen verklaring voor gekomen is. Ook een onderzoek is uitgebleven. Laten we er gewoon vanuit gaan dat er op zeer grote schaal gestolen is. Gekke dingen, geef ons een grote break. En nog steeds heeft Abrahams niet verteld wat er met 300 miljoen SRD opgebracht op de begroting van Openbare Werken is gebeurd. Die meneer vertelt doodleuk dat hij er niet over wil praten en dat ook nooit zal doen. Geen wonder dat Badrisein vindt dat de president omringd is door mensen die alleen maar aan hun eigen voordeel denken en niet aan dat van het Surinaamse volk. Abrahams is in vergelijking met hem een kukel.  Wij denken dat Hoefdraad tot het laatste moment zal trachten om zijn baas en de boeven om hem heen te beschermen en dat hij na 2015 als het fout loopt gewoon weer lekker naar de VS vertrekt om terug te gaan naar zijn oude baas. Wij van Keerpunt weten dat er voortdurend gekke dingen worden gedaan en dat bepaalde mensen nog steeds behoorlijk met hun vingers in de staatskas graaien en dat zal zeker in dezelfde hevigheid doorgaan tot voor en na de verkiezingen. Bij het organiseren van de verkiezingen zal men ook niet zuinig omgaan met staatsgelden. Nu reeds is het zo dat dienstvoertuigen worden gebruikt voor privedoeleinden en ingezet voor de NDP. En dat allemaal op kosten van de belastingbetaler. Ook de benzine en de chauffeurs van deze voertuigen worden met staatsmiddelen betaald. Foei toch regering Bouterse. En wie durft dan te zeggen dat de regering geen gekke dingen gaat doen met staatsmiddelen. Meneer Hoefdraad sluit naar onze mening heel bewust zijn ogen voor de realiteit. Hij wil niet zien dat hij midden in een boevenkliek dient te functioneren.  Ach maar als je een dergelijk salaris ontvangt dan wil je wel langdurig meehuilen met de wolven.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249