October 4, 2014


Belfort niet ontevreden dus alles is goed


October 4, 2014

De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, heeft gesproken dus alles is goed. Ook op het gebied van de criminaliteitsaanpak gaat het de goede kant op. De justitiebaas zegt dat hij zich niet terug kan vinden in de kritiek dat er geen beleid is met betrekking tot het criminaliteitsvraagstuk. Er is volgens hem juist beleid losgelaten op het gebied van preventie. Dus met andere woorden bedoelt deze minister dat het contstant rijden van politievoertuigen met zwaailichten aan beleid is. Wij zijn niet ertegen dat er met zwaailichten aan rondgereden wordt. Vanuit een stukje preventie kan het bij sommigen goed overkomen maar dat het onmogelijk als beleid bestempeld moet worden. Nog steeds vinden er berovingen plaats en het begint een mode worden dat ouderen in hun woning worden gekneveld en beroofd. Waar is de preventie dan? Belfort heeft zijn mond vol van pieken en dalen bij de criminaliteit die er bij elke regering voorkomen. Het gaat zo gemakkelijk bij deze minister om argumenten te vinden, alleen om zijn beleid te verdedigen. De man zegt doodleuk dat hij door de straten rent en niet het idee heeft dat het veiligheidsgevoel van de burger is aangetast. Natuurlijk meneer, je rent met je bodyguards en iedereen weet dat de jongens gewapend zijn. Laat de minister komen verklaren waarom men zoveel klaagt als het veiligheidsgevoel niet is aangetast. Het heeft hier niet met politieke beïnvloeding te maken. De berichten komen in het nieuws en de samenleving verneemt de meldingen. Anders moet zijn voorlichtingsdienst niets naar de media sturen. De bewindsman is er heilig van overtuigd dat de criminaliteit beheersbaar en on-der controle is. Daarom worden alle huizen gebouwd met diefijzers, alarm en plaatsen eigenaren tal van honden op hun erf. Er is niets aan de hand met het veiligheidsgevoel hoor Tigri Barba. De gemeenschap hallucineert en kletst maar wat.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249