Ontevreden personeel KPA dreigt met actie

Het personeel werkzaam bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren(KPA) dreigt in actie te gaan. Dit door de vele zaken die ongerealiseerd blijven binnen de dienst. Ook zouden de werkomstandigheden binnen de verschillende inrichtingen, niet rooskleurig zijn. Nadat zaken reeds enkele malen werden aangekaart bij de leiding van het korps, blijkt na enkele maanden niets te zijn veranderd.

Het nieuwbakken korpshoofd, Joyce- Alfaisi-Pané, verklaarde bij haar inauguratie, dat zaken binnen de inrichtingen inderdaad niet zijn wat ze zouden moeten zijn. Volgens haar bevinden de gebouwen zich in deplorabele staat en vroeg zij de minister van Justitie en Politie (JusPol) toen aandacht hieromtrent.

Volgens het personeel hapert er veel wanneer het aankomt op de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU), waardoor de veiligheid van het personeel, niet kan worden gegarandeerd. Ook zegt het personeel al enkele jaren geen nieuwe kleding te hebben ontvangen, waardoor zij genoodzaakt zijn in burger aan het werk te verschijnen. Zij geven verder aan, dat de medailles voor trouwe dienst al enkele jaren niet kunnen worden verstrekt, terwijl mensen jaarlijks met pensioen gaan. De bond zal morgen een algemene leden vergadering (ALV) beleggen.

More
articles