Mangre roept leerkrachten op thuis te blijven

Reshma Mangre, voorzitster van de Bond van Leraren (BvL), heeft een oproep geplaatst waarin zij de leerkrachten adviseert thuis te blijven op donderdag 2 en vrijdag 3 mei. Dit nadat de vakcentrale C-47 acties heeft aangekondigd tegen het beleid van de regering, waaronder de verhoging van de energieprijzen. “De verhoogde energietarieven brengen een verdere inbreuk op de koopkracht en hebben indirect effect op de prijzen in de winkels. Deze verhoging is ondraaglijk voor de samenleving en in het bijzonder voor onze leden”, zegt Mangre.

Volgens Mangre zal met de actie een krachtig signaal aan de regering gegeven worden de noodzaak in te zien voor een aanpassing van de energietarieven. Robby Berenstein, voorzitter van de C-47, liet weten de handelingen van de regering zat te zijn. Volgens hem is met de verhoging van de energieprijzen een ernstige druk gelegd op de eerder al verlaagde koopkracht. Ook zou de oproep aan de regering om de prijzen terug te draaien, geen resultaat hebben afgeworpen.

Berenstein maakte duidelijk dat bij de Assemblee van de Arbeid unaniem het besluit is genomen dat leden verbonden aan de lidbonden van C-47, donderdag 2 en vrijdag 3 mei thuisblijven. ‘’Er is gekozen om dit actieparool toe te passen en hiermee een duidelijk signaal te geven aan de regering’’, benadrukt Berenstein, eraan toevoegend dat ook straatacties niet worden geschuwd.

More
articles